////

Hvad er vigtigt i en bilforsikring

 

Hvad er vigtigt i en bilforsikring 

Når du søger på nettet, er det næsten uungåeligt at falde over et væld af forskellige bilforsikringstilbud der har forskellige dækninger. Selvom du kun har bugetteret med en billig bilforsikring, betyder det ikke at du skal lade dig nøje med ansvarsforsikring, der kun dækker det lovpligtige og basale. Prøv at kigge efter kaskoforsikringer der dækker så du er tilstrækkeligt forsikret ved ulykker og lignende. Se efter dækningsgraden for følgende:

- Når din bil bliver skadet i et uheld 

Selv den mest grundlæggende forsikring bør omfatte betaling for erstatning i tilfælde af at du bliver involveret i en bilulykke. Dette er især tilfældet, hvis ulykken ikke er din skyld. Sammenlign forskellige kaskoforsikringer, så du har noget at vælge imellem. Der findes forskellige internetportaler, som f.eks. iforsikring.dk/ hvor man gratis kan indhente forskellige tilbud. 

-Når du eller andre kommer til skade ved en bilulykke

En god bilforsikring, vil dække når nogen bliver skadet i en bilulykke. Dette er det grundlæggende formål med at tegne en bilforsikring i første omgang, så sørg for at det er inkluderet i forsikringens vilkår og betingelser.

-Når din bil bliver stjålet.

Andet eksempel på dækning der er værd at kigge efter i en bilforsikring er tyveri. Afhængig af model og alder på din bil du har, vil forsikringsselskabet være ansvarlig for for at dække i tilfælde af at dit køretøj bliver stjålet. 

-Når din bil bliver beskadiget af brand eller naturkatastrofer.

Skader fra brande, oversvømmelser eller naturkatastrofer er ikke noget, der normalt er dækket i en basal bilforsikrin. Men hvis du bor i et område, hvor der f.eks tit sker oversvømmelser er det værd at tænke ind i, når du ser efter en bilforsikring.

-Når du bliver involveret i en ulykke, som er forårsaget af en anden uforsikret fører I Danmark, andre lande i Europa og USA, kan du ikke lovligt sætte dig bag uden at du i det mindste har en ansvarsforsikring. Skulle du blive imidlertid blive involveret i en bilulykke, hvor en ikke-forsikrede fører bliver kendt skyldig i at være skyld i ulykken, vil eventuelle skader blive dækket, hvis du har en god bilforsikring.

-Når du har brug vejhjælp

Vejhjælp er som regel tilkøb til bilforsikringen det kan dog nogen steder være inkluderet som en bonus og frynsegode

Så hvornår skal du vælge en kaskoforsikring? Hvis du har en helt ny bil, vil du så absolut have forsikringsselskabet til at dække eventuelle skader på den - især i de tilfælde, hvor en anden chauffør, der ikke er forsikrede, er skyld i ulykken.

De der kører til og fra arbejde hver dag kan også med fordel investere i en kasko bilforsikring. Hvis du har en gammel smadrekasse, er det ikke sikkert at du synes det er værd at betale det ekstra for en omfattende kaskoforsikring, her er en ansvarsforsikring måske nok.

Når du søger på nettet, er det næsten uungåeligt at falde over et væld af forskellige bilforsikringstilbud der har forskellige dækninger. Selvom du kun har bugetteret med en billig bilforsikring, betyder det ikke at du skal lade dig nøje med ansvarsforsikring, der kun dækker det lovpligtige og basale. Prøv at kigge efter kaskoforsikringer der dækker så du er tilstrækkeligt forsikret ved ulykker og lignende.

Se efter dækningsgraden for følgende:

  • Når din bil bliver skadet i et uheld Selv den mest grundlæggende forsikring bør omfatte betaling for erstatning i tilfælde af at du bliver involveret i en bilulykke. Dette er især tilfældet, hvis ulykken ikke er din skyld. Sammenlign forskellige kaskoforsikringer, så du har noget at vælge imellem. Der findes forskellige internetportaler, som f.eks. iForsikring.dk hvor man gratis og uforpligtende kan indhente forskellige tilbud. 
  • Når du eller andre kommer til skade ved en bilulykkeEn god bilforsikring, vil dække når nogen bliver skadet i en bilulykke. Dette er det grundlæggende formål med at tegne en bilforsikring i første omgang, så sørg for at det er inkluderet i forsikringens vilkår og betingelser.
  • Når din bil bliver stjålet.Andet eksempel på dækning der er værd at kigge efter i en bilforsikring er tyveri. Afhængig af model og alder på din bil du har, vil forsikringsselskabet være ansvarlig for for at dække i tilfælde af at dit køretøj bliver stjålet. 
  • Når din bil bliver beskadiget af brand eller naturkatastrofer.Skader fra brande, oversvømmelser eller naturkatastrofer er ikke noget, der normalt er dækket i en basal bilforsikrin. Men hvis du bor i et område, hvor der f.eks tit sker oversvømmelser er det værd at tænke ind i, når du ser efter en bilforsikring.
  • Når du bliver involveret i en ulykke, som er forårsaget af en anden uforsikret fører I Danmark, andre lande i Europa og USA, kan du ikke lovligt sætte dig bag uden at du i det mindste har en ansvarsforsikring. Skulle du blive imidlertid blive involveret i en bilulykke, hvor en ikke-forsikrede fører bliver kendt skyldig i at være skyld i ulykken, vil eventuelle skader blive dækket, hvis du har en god bilforsikring.
  • Når du har brug vejhjælpVejhjælp er som regel tilkøb til bilforsikringen det kan dog nogen steder være inkluderet som en bonus og frynsegode 

Så hvornår skal du vælge en kaskoforsikring? Hvis du har en helt ny bil, vil du så absolut have forsikringsselskabet til at dække eventuelle skader på den - især i de tilfælde, hvor en anden chauffør, der ikke er forsikrede, er skyld i ulykken.

De der kører til og fra arbejde hver dag kan også med fordel investere i en kasko bilforsikring. Hvis du har en gammel smadrekasse, er det ikke sikkert at du synes det er værd at betale det ekstra for en omfattende kaskoforsikring, her er en ansvarsforsikring måske nok.

 

Baggrund

//////

Tags: forsikring, biler, bilforsikring, tips til bilforsikring, billig bilforsikring, tjekliste bilforsikring

Referer denne artikel:

APA style: Anton (23 May 2013). Hvad er vigtigt i en bilforsikring fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/hvad-er-vigtigt-i-en-bilforsikring-753/

Harvard style: Anton (2013) Hvad er vigtigt i en bilforsikring [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/hvad-er-vigtigt-i-en-bilforsikring-753/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Anton. "Hvad er vigtigt i en bilforsikring " Samling af fag-artikler 23 May 2013. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/hvad-er-vigtigt-i-en-bilforsikring-753/>