////
/

9 tips til en god artikel

 

01. tip - Skriv troværdigt og objektivt

Du bør ikke bare skrive en salgstekst for din virksomhed eller dit produkt (det er forøvrigt også imod reglerne for dette site). Folk er kommet for at blive klogere på et emne. Om det så er om hvordan man lapper en cykel, eller hvad man skal overveje når man vælger en teambuilding-øvelse, så er det fælles at ingen læsere gider læse en salgstekst. Det får læserne til at gå videre til noget nadet. Så forhold dig objektivt til dit emne, og skriv troværdigt. Det vil opbygge en naturlig troværdighed til din virksomhed, som du kan skrive om i feltet "Forfatterbiografi" når du skriver artiklen.

02. tip - Find en vinkel der interesserer læserne

Er der et spørgsmål som læserne typisk har omkring det emne du er ekspert indenfor, eller er der en speciel ting som kunder i din industri ikke er opmærksomme på, så tag fat i den vinkel. Vælg en vinkel som gør at læserne har lyst til at læse hele artiklen. Det kan både være vinkler som er meget oppe i tiden (se evt. Google Trends), eller generelle ting som mange søger information om på nettet.

Eksempel på søgninger der bliver lavet omkring enmet "cykel":

Eksempel på stigende trends på emnet "cykel":

03. tip - Skriv for at fange deres opmærksomhed

Hav en fængende overskrift! Sælg din artikel med en overskrift der fortæller om emnet, men alligevel giver den et twist så den skiller sig ud fra mængden. Start gerne med konklusionen. Til forskel fra traditionelle avis-artikler, så bør man på nettet starte med konklusionen. Derefter kan læseren så vælge at læse mere omkring emnet hvis de har lyst. Læsere på internettet er dovne og vant til at få hvad de har brug for med det samme. Så derfor, prøv ikke at tvinge dem igennem lange og overskuelige tekster, skriv hvad du vil sige, og get to the point med det samme!

04. tip - Giv læseren lyst til at finde ud af mere

Husk at selv om du skal skrive en artikel som diskuterer et emne, så skal du i slutningen af artiklen efterlade læseren med lysten til at finde ud af mere, eller finde et firma der kan tilbyde et produkt eller service der er relateret til artiklen. Når læseren læser den sidste linie i artiklen, så skal de være interesseret i at læse det du har skrevet om virksomheden i "Forfatterbiografi". Så selv artikler bør indeholde så mange vinkler som muligt omkring det valgte emne, så skal man også gerne være efterladt med et klart formål i slutningen af artiklen.

05. tip - Tekster på nettet skal konvertere - hvad er dit mål?

Når du skriver din artikel, så hav målet for øje. Vil du gerne have at de leder efter en virksomhed til at lave et teambuilding-kursus, eller lede efter et sted at købe en ny BMX cykel? Lig op til at læserne skal søge mere information fra kompetente mennesker eller finde en webshop hvor de kan købe billige bremse-klodser til deres cykel. Når de så når til Forfatterbiografien, eller et af de links du har sat ind i teksten, så kan læseren nemt forholde sig til hvad der skal gøres.

06. tip - Hav fokus på SEO, brug de rigtige ord i artiklen

Artikler som har dette for øje har også en tendens til oftere at blive fundet af læserne. er du i tvivl om hvilke ord der bliver brugt, så kan du både bruge Google Insight og Google keyword suggestion tool

07. tip - Skriv korte afsnit

Gør din tekst let at overskue. Korte afsnit, fremhævninger med fed og punktopstillinger er noget der gør tekster overskuelige og nemmere at skimme igennem for at se om det har interesse. Derved er der også større chance for at læserne læser hele din artikel, eller følger de links du har sat ind i artiklen eller forfatterbiografien.

08. tip - Giv din artikel tags

Ved at give din artikel relevante tags der er relateret til artiklen, så vil du sørge for at der vil blive linket til artiklen fra de relevante kategorier på denne side, og at den vil blive indekseret på de rigtige emner. Yderligere vil det øge antallet af folk der læser din artikel./

09. tip - Indsæt relevante links i teksten

Ja, hvis du gerne vil have at du eller din virksomhed bliver kendt på baggrund af den artikel du har skrevet, så er det nødvendigt at insætte links. Det kan du gøre både i selve artiklen, men også i forfatterbiografien. Så husk at sætte links ind i din tekst. Men hold linksne relevante for artiklen, og lad være med at indsætte for mange.

Har du lyst til at skrive en artikel omkring det at skrive artikler til nettet?

Skriv til [email protected] og lad din stemme blive hørt. Du vil få fuld kreditering her på denne side hvis du hjælper med en god artikel omkring det at skrive gode artikler til nettet.

 

Med venlig hilsen

www.fag-artikler.dk