////

Bekæmpelse af lopper hos katte

 

Loppesæsonen er i den grad over os og det er vigtigt både at få behandlet og forebygget. Jeg vil i denne artikel forsøge at give et godt overblik over hvordan man sørger for en rigtig god bekæmpelse af lopper hos katte. Lad mig starte ud med at sige at det er vigtigt at lopper bliver behandlet, da de både kan give allergiske reaktioner hos din kat og i værste tilfælde være smittebærere af alvorlige sygdomme. Derfor er det vigtigt at du tager problemet seriøst og både forebygger og behandler. Og det handler ikke bare om at finde det bedste loppemiddel på markedet.

Hvordan opdager vi loppeangrebet

I værste tilfælde så opdager man lopperne springe på en når man går rundt på gulvtæppet - det er oftest først når angrebet er slemt eller man har været ude af huset med sin kat i et stykke tid. Men det er faktisk nemt at opdage lopperne tidligere, hvis man undersøger sine dyr grundigt. Du skal bruge en lusekam og de kan købes specielt til dyr, men en ganske almindelig en fra apoteket kan sagtens bruges. Hvis du redder din kats pels grundigt igennem, så rust kammen ned på et stykke fugtigt køkkenrulle. Hvis køkkenrullen farves let brunlig, så er der helt sikkert lopper. Det er ikke sikkert at du ser lopperne, men de brunlige klatter er loppeafføring - eller størknet blod. 

Hvordan og hvad skal så behandles?

Opdager du lopper på din kat skal alle dine pelsdyr behandles. Så alle katte og hunde i familien skal igennem en loppekur. Det er en vanskelig ting at afgøre hvilken loppekur der er mest effektiv, men generelt findes der to på markedet i Danmark der er ganske effektive, nemlig Advantage og Frontline. Det er meget forskelligt hvilke midler folk sværger til og har gode resultater med, men min anbefaling er at vælge én af de to - og hvis det ikke er effektivt, eller mister effekten i løbet af sæsonen, så skift middel. 

Skal killinger også behandles?

Ja og nej. Helt små killinger bør ikke udsættes for en kur med kradse kemikalier. I det tilfælde kan du forsigtigt vaske killingernes pels i lunkent vand med lidt opvaskemiddel. Og så give dem en loppekur når de er 12 måneder. Skulle det være nødvendigt med en loppekur tidligere, så er det kun Frontline Vet Spray der kan bruges til de helt små killinger. Du kan læse meget mere om loppemidler til killinger her.

Rengøring, rengøring og atter rengøring

Du kan behandle dine dyr med nok så mange kemikalier, men det nytter ikke noget hvis ikke du får fjernet de lopper der gemmer sig i kattens omgivelser. Så sørg for at sammen med en hver loppekur følger en grundig rengøring af hele huset. Og husk at smide støvsugerposen ud så du ikke får spredt lopper med støvsugeren senere. 

Du kan også hvis det er nødvendigt give huset en omgang med et loppemiddel specielt egnet til brug indendøre. Alle midlerne på markedet er mere eller mindre virksomme, men husk at de ikke erstatter en grundig rengøring!

Forebyggende behandling

Hvis man hver eneste sæson rammes hårdt af loppeangreb kan det være en fordel at give kattene en forebyggende behandling med loppemiddel hen over foråret og sommeren. Jeg er ikke fortaler for at alle gør det - husk at det trods alt er kemikalier og medicin man giver sine katte - og det bør man begrænse så meget som muligt. 

 

Baggrund

Vi specialiserer os i rådgivni/lig;lp til bekæmpelse af lopper på katte og hun///

Tags: kattelopper, lopper, loppemidler, katte, killinger

Referer denne artikel:

APA style: Mikkel (17 Aug 2012). Bekæmpelse af lopper hos katte fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/bekaempelse-af-lopper-hos-katte-534/

Harvard style: Mikkel (2012) Bekæmpelse af lopper hos katte [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/bekaempelse-af-lopper-hos-katte-534/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Mikkel. "Bekæmpelse af lopper hos katte" Samling af fag-artikler 17 Aug 2012. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/bekaempelse-af-lopper-hos-katte-534/>