////

Billige domæner - spørgsmål og svar

Hvad afgør prisen på et domæne?

Priserne på et domæne kan være svingende, og det afhænger af hvilken TLD man vælger (Top Level Domain). Et TLD-domæne er den endelse, som et domæne har. Det kan eksempelvis være .com, .info eller .net. I Danmark benytter vi os som oftest af .dk, hvis man skal bruge et domæne til en hjemmeside, som er målrettet til danske besøgende.

 

Hvilken type domæne er billigst?

En god tommelfingerregel er, at det stort set altid er billigst at købe et domæne, som ender på .dk – Altså et Top Level Domain som hedder ”.dk”. Det vil altid være dyrere at købe et internationalt domæne, som eksempelvis ender på .com eller på .tv. Uanset hvilket domæne, man vælger at købe til sin hjemmeside, så er det dog alligevel altid relativt små beløb, som man skal betale for et domæne.

 

Typisk betaler man for et dansk domæne ca. 45 kr om året og omkring 120 – 130 kroner for eksempelvis at få et domæne, som ender på ”.com”. Det er sjældent, at man kommer til at betale mere end 300 kroner for et domæne alene, hvis man selv registrerer det. Hvis man derimod køber en andens persons domæne, fordi man godt kunne tænke sig et domæne, som allerede er i brug, så kan man dog risikere at komme af med et væsentligt større beløb.

 

Er det muligt at skifte sit domæne til en billigere udbyder?

Ja, det er muligt at skifte sit domæne til en anden udbyder, som er billigere end den, som man har i forvejen. Dog er det ikke altid, at man har mulighed for at gøre det gratis. I visse tilfælde kan man risikere at skulle betale et beløb for flytningen af sit domæne.

 

Hvis jeg har flere domæner samlet et sted, har jeg så mulighed for at opnå rabat?

Man har hos enkelte domæneudbydere mulighed for at opnå en rabat, hvis man har samlet sine domæner hos den samme udbyder. Dog er det langt fra alle udbydere, som giver mulighed for at man kan få rabat, hvis man samler sine domæner hos den samme udbyder.

 

Er det dyrt at købe en anden persons domæne?

At give en konkret pris på et domæne kan være svært, hvis det er noget, som en anden person ejer. Det afhænger i høj grad af hvilket domæne, der er tale om. Priserne for et domæne fastsættes naturligvis af ejermanden, og det kan svinge fra alt imellem 500 – 15.000 kroner. Der er blevet solgt enormt mange domæner til mange tusinde kroner, så man skal afgøre med sig selv, om hvor meget man er villig til at betale for en anden persons domæne, for det er i store træk altid væsentligt dyrere at købe det af en person, som allerede har det i brug, end det er selv at registrere et domæne.

 

 

 

Hvor kan man købe et billigt domæne?

Der findes mange forskellige steder, hvor det er muligt at anskaffe sig et domæne til en billig pris. Prismæssigt er det svingende hvor stort et beløb, man får lov til at betale for et domæne. Der er flere forskellige ting, som kan afgøre hvor høj en pris, man skal betale for at få et domæne. Der er hovedsageligt 2 ting, som afgør, hvor meget dit domæne koster.

 

Det første er, hvor du køber det. Priserne for det samme produkt kan variere fra udbyder til udbyder. Derudover kan man også opleve, at man ved nogen udbydere kan opnå en samlet rabat, hvis man både har domæne og webhotel købt det samme sted eller hvis man ejer flere domæner, som er købt hos den samme udbyder.

 

Det næste, der i særlig grad påvirker prisen, er hvilken endelse dit domæne har. Det er det, som kaldes for et top level domain. I Danmark bruger man oftest .dk som top level domain, hvor man i eksempelvis Sverige gør brug af .se. Der findes et hav af forskellige top level domains, og priserne svinger alt efter hvilken, man vælger til sit website. I Danmark bruger langt de fleste .dk, hvilket er et tegn på, at siden er på dansk, og at den primære målgruppe er danskere.

 

Skal man derimod lave en hjemmeside, hvor ens målgruppe er et mere internationalt publikum, så kan det være en god idé at vælge et top level domain, som eksempelvis hedder .info, . com, .net eller andet, som vil fungere godt i internationalt sammenhæng.

 

 

 

Få en reklamefri mailadresse, når du køber dit domæne

Når man køber et domæne, så får man faktisk andre fordele end blot at have ret til et bestemt navn til en hjemmeside. Man har nemlig også mulighed for at oprette en mailadresse til sig selv, som ender på det, som ens e-mailadresse er.

Hvis man opretter en gratis e-mailadresse til sig selv, så kan man i rigtig mange tilfælde godt opleve, at man får en mailadresse, hvor der er et hav af reklamer, og hvor man modtager en hel del unødvendig post i sin mailboks.

 

Det har du mulighed for at undgå, når du har købt et domæne, hvor du opretter din egen e-mailadresse. På den måde har du mulighed for at fokusere på de ting, der er vigtige for dig. Med andre ord slipper du for unødvendige reklamer, som din mailudbyder sender til dig, hvis du vælger en gratis løsning, som du eksempelvis kan få, hvis du opretter en gratis Hotmail.

 

Baggrund

///

Tags: domæne, registrering, webhotel

Referer denne artikel:

APA style: forfatterfreak (11 Feb 2014). Billige domæner - spørgsmål og svar fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/billige-domaener-spoergsmaal-og-svar-943/

Harvard style: forfatterfreak (2014) Billige domæner - spørgsmål og svar [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/billige-domaener-spoergsmaal-og-svar-943/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: forfatterfreak. "Billige domæner - spørgsmål og svar" Samling af fag-artikler 11 Feb 2014. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/billige-domaener-spoergsmaal-og-svar-943/>