Med en god grundopskrift på pandekager i hånden kan man komme rigtig langt. Har du en god opskrift og føler du dig hjemme i at lave pandekager (hvilket man gør efter første gang) – kan du begynde at eksperimentere med både nye spændende desserter samt nye hovedretter. Fælles er at du bruger dine egne lækre hjemmelavede pandekager.
Bliv inspireret til at lave nye spændende retter med denne grundopskrift på pandekager. Jeg har fundet den på Tine.no under pannekake oppskrift.
Ingredienser
3 dl hvedemel
6 dl melk
½ ts salt
3 æg
50 g smør
Sådan gør du
Bland melet sammen med halvdelen af mælken til en blanding. Kom herefter de resterende ingredienser og pisk dem godt sammen. Smelt så smør på panden ved hver pandekage og bag pandekagerne på en glohed pande. Du skal bruge cirka en kvart til en halv deciliter dejblanding per pandekage.
Få inspiration til dine pandekager
Til desserter gælder det om at være åben overfor ny ting. Tilbehør er altid en god måde at gøre desserter sjove og velsmagende. Fyld eksempelvis bordet med forskellige former for tilbehør herunder sirupper, syltetøjer, chokolader, is, topings, bær og frugter og lad gæsterne selv vælge hvilket tilbehør de vil have. Du kan også prøve kræfter med at flambere pandekagerne i en god bourbon whiskey sammen med sukker og appelsinskal.
Bruger du pandekager til hovedretten kan de indgå i din ret på forskellige måder. Du kan eksempelvis lave lækre burritos. Du kan også bruge grøntsager og forskellige former for ingredienser i selve dejen og på den måde gør pandekagerne mere fyldige og madfulde. Prøv med sæsonens grøntsager som eksempelvis forårsløg, squash eller svampe.