Glæden ville næsten ingen ende tage, da jeg fik min første grill. Madlavning havde aldrig lige været mig, men nu var det slut: min nye grill skulle bruges - hver dag... Før jeg fik grillen havde jeg naturligvis købt den helt store værktøjskasse med grilltilbehør i lange baner - en mand går jo aldrig ned på udstyret.
Da den første store grilldag oprindt, pakkede jeg alt mit Habengut ud på terrassen: Forklæde, slibeudstyr, grillknive, tænger, pensler, grillstarter m.m. Udstyrsorgiet fyldte, så vidt jeg husker, hele havebordet, og både venner og familie havde vist en anelse svært ved at tage den unge grillmester alvorligt.
Hvilket grilltilbehør har man (ikke) brug for?
Efter at have pakket alting ude, varmet kullene op og gjort kødet klar, skulle der grilles: Bøffer, pølser og brød. Da både kød og brød var lagt på grillen, slog det mig pludselig, at jeg da skulle have brugt grilltangen i stedet for stegegaffelen. Og at jeg da havde glemt at tage forklædet på.
Heldigvis havde jeg hverken spildt kødsaft over mit tøj eller tabt kødet på jorden, da jeg løftede det med min stegegaffel, og dér slog det mig, at store dele af min udstyrspakke faktisk var overflødige. Flere af tingene kunne bruges til det samme og andre var beregnet til en gasgrill... I min indkøbsrus havde jeg altså købt udstyr, som jeg slet ikke behøvede, og som nu bare lå og fyldte på terrassebordet.
Hvilket udstyr har man brug for?
///For at opnå de bedste resultater med sin grill, har man IKKE brug for en masse udstyr. Har du en god grill, gode kul/briketter eller gas og en stegegaffel el. almindelig gaffel, er det alt rigeligt, så længe du husker at rense værktøjet, efter du har taget og vendt det ferske kød.
Grilludstyr og tilbehør er altså nice-to-have, ikke need-to-have.