Med en trådløs alarm undgås en masse besvær – der skal nemlig ikke trækes nogle kabler. På den måde lettes monteringen betydeligt, og man kan installere effektiv sikring af sit hjem eller firma uden en professionel tekniker. Her er der altså også penge at spare.
En GSM-alarm giver store fordele
På markedet findes der mange forskellige slags trådløse alarmer. Dog er den primære forskel på alarmerne, om der er integreret et såkaldt GSM-modul i alarmen. En trådløs GSM-alarm kan – som en mobiltelefon – sende beskeder, hvis der indsættes et SIM-kort heri. Denne funktion er god, hvis man ønsker at modtage en besked, når alarmen bliver aktiveret, enten over SMS eller GPRS. Fordelen herved er, at man er uafhængig af, om der er en fastnettelefon på adressen, hvor alarmen installeres.
Ved køb af alarmer med GSM-modul skal man bruge et almindeligt SIM-kort. Dette kan man anskaffe sig ved stort set alle udbydere, men priserne svinger. Derudover har visse mobiludbydere et krav om minimumsforbrug, som man typisk ikke kan opfylde, da alarmen kun sender besked, hvis alarmen går. Der er sålededes sjældent aktivitet. Husk desuden, at PIN-koden på SIM-kortet typisk skal deaktiveres, før det kan bruges i nogle typer trådløse alarmer. Det gøres uden problemer ved at indsætte SIM-kortet i en mobiltelefon.
Man kan sagtens købe alarmer med GSM-modul, som intet abonnement har. Det vil sige: Ingen løbende omkostninger – udover SMS-afgiften til ens teleselskab, når alarmen sender beskeder ved aktivering.
Brug af alarmer
En alarm er nem og simpel at bruge. Den skal aktiveres ved brug af en kode, når man forlader adressen, man ønsker alarmdækket, og deaktiveres ved brug af samme kode, når man vender tilbage. Herudover kan en alarm også aktiveres, når der er personer i den sikrede ejendom. Denne funktion bruges typisk om aftenen eller natten og kaldes “SKAL”-sikring. I den tilstand er det kun følere på døre og vinduer, der aktiveres – ingen bevægelsessensorer.
Montering af alarmer
Det er super nemt at montere trådløse alarmer! En alarm består typisk af et alarmpanel og det antal sensorer (fx dør-/vindueskontakter eller bevægelsessensorer), man finder nødvendigt for at dække sit behov. Monteringen består i at få koblet alarmgiverne – som også er trådløse – til alarmpanelet. Det er yderst nemt og gøres i en opsætningsmenu på alarmpanelet, hvor panelet selv lokaliserer de forskellige alarmgivere.
Udbygning af trådløse alarmsystemer
Opgrading af et trådløst alarmsystem er meget ubesværet, fordi det netop er trådløst! Derfor er det ikke noget problem at udvide med ekstra enheder. Én søgning i opsætningsmenuen på alarmpanelet, og nye alarmgivere er tilkoblet. Der er dog typisk et maksimum for, hvor mange alarmgivere, der kan være tilkoblet samme alarmpanel. Det er oftest 20 enheder, hvilket kan betragtes som rigeligt i de fleste tilfælde. Dyrere alarmsystemer kan dog typisk have tilkoblet mange flere enheder, fx op til 50.