EU godkendte brugen af Erythritol/sukrin i 2006, og nu er Stevia blevet godkendt som sødemiddel i 2012, derfor ser masser af nye sukkererstatnings produkter dagens lys. Sukrin er ca. 70% så sødt som almindeligt hvidt sukker, hvorimod Stevia er op til 300 gange så sødt som almindeligt sukker.
Sukrin er udvundet naturligt fra frugt og indeholder ikke kalorier hvilket gør det utroligt velegnet til vægttab og til diabetikere. Sukrin er anbefalet af den danske diabetesforening, bla. fordi Sukrin ikke påvirker det glykæmiske indeks og giver ingen blodsukker stigning.
Stevia eller steviosid er et sødestof som udvindes af Stevia planten. Stevia har været brugt som sødemiddel i japan i mere end 30 år, men også i USA har det længe har været godkendt som fødevare. Stevia indeholder som Sukrin ingen kalorier og er derfor også det perfekte valg til slankekuren og til diabetikere.
Sukrin og Stevia er også meget skånsomme for dine tænder.
Det har været svært at doserer Stevia da det hurtigt har kunne komme til at få en bismag og smage hvinende sødt, men nu er der kommet en ny udgave af Sukrin som hedder Sukrin+, som er en blanding af Sukrin og Stevia. Denne blanding er dobbelt så sød som almindeligt sukker, og nok det tætteste man kommer på smag og konsistens som almindeligt sukker.