Amerikanske pandekager er værdsat over hele verden. Disse populære pandekager kan man lave i mange forskellige varianter i forskellige former, smagsvarianter og med forskellig topping. Typsik er en amerikansk pandekage mere fluffy og mere tyk end de traditionelle pandekager vi kender i Danmark. Her får du nu vores gode opskrift på amerikanske pandekager, der er nemme og enkle at lave.
Den nødvendige udstyr er en rørese, et hånd piskeris og en skål og de nødvendige ingredienser er 135 gram mel, ¼ tsk salt, en kop sukker, 125 ml mælk, 1 æg og smør. Bland mel, sukker, mælk, æg og salt i skålen og rør det sammen med et piskeris. En elektronisk mixer kan bruges til at gøre dejen mindre klumpet. Nu hvor dejen er færdig så tilsæt fedtsof på en stegepande så pandekagerne ikke sidder fast. Tilsæt dejen når fedtstoffet er smeltet. Vend pandekagen, når du ser bobler på toppen. Fortsæt indtil dejen er brugt op.
Dette er den grundlæggende opskrift på fremstilling af de amerikanske pandekager. Det er ofte en god ide at tilsætte ahornsirup på toppen, eller spise dem med bacon og æg i forbindelse med bruch. Er du ikke til så meget sukker kan du eventuelt spise dem sammen med noget frugt eller nogle bær, så de ikke ligger så tungt i maven. Her kan vi i høj grad anbefales bananer, jordbær, blåbær eller æbler, som fungerer rigtig godt. Eller drys pandekagerne med flormelis, hvis du ikke er så meget til sirup. Rigtig god appetit.