////

Slankepiller - hvad er fup og fakta?

Slankepiller der lover hurtig vægttab har længe været meget populære. Det er da også klart at udsigten til at smide de overflødige kilo uden hård træning eller slankekur er meget fristende, men virker disse slankepiller overhovede?

Først og fremst skal man gøre sig klart at der er mange forskellige slags slankepiller og at de mest effektive kun fåes med recept af lægen. Det drejer sig især om de piller der indeholder efedrin som er et effektiv slankemiddel. Disse har så en del bivirkninger og derfor kan man ikke uden videre købe dem i håndkøb.

Der findes også en lang række naturlige slankepiller i forskellige afskygninger. De fleste af dem bruger en række frugter, bær og rødder fra regnskoven eller fra traditionel asiatisk medicin. Fælles er at ingredienserne faktisk ofte er relativt videnskabelig veldokumenteret, men at det ofte er svært at finde ud af hvor meget der er af de enkelte dele og dette er jo meget vigtigt for virkningens skyld.

Fordelen ved de naturlige midler er at der stort set ingen bivirkninger er ud over at man bliver sundere, hvilket nok også skal bidrage til vægttab.

Alli og Xenical er to slankepiller som var meget fremme for et par år siden og skulle efter sigende virke ved at hæmme optaget af fedt i maden gennem en process der hedder lipase inhibitation. Undersøgelser har da også vist en positiv effekt, men kun på 2-3 kg mere end kontrolgruppen over 6 måneder. Derfor er heller ikke disse to piller noget mirakel middel. Tal med din læge hvis din overvægt er svær og du ikke mener at motion og kostomlægning er nok i sig selv.

Baggrund

///

Tags: slank, slankepiller, slankekur

Referer denne artikel:

APA style: Hammer (07 May 2012). Slankepiller - hvad er fup og fakta? fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/slankepiller-hvad-er-fup-og-fakta-454/

Harvard style: Hammer (2012) Slankepiller - hvad er fup og fakta? [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/slankepiller-hvad-er-fup-og-fakta-454/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Hammer. "Slankepiller - hvad er fup og fakta?" Samling af fag-artikler 07 May 2012. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/slankepiller-hvad-er-fup-og-fakta-454/>