Når man skal have lagt tag på sit hus, så er der mange forskellige løsninger som man kan vælge mellem. Man kan få stråtag, for at give huset noget charme og et autentisk look. Mange vælger at få et tegltag, da det er det, som er det mest populære og den tagtype som beklæder langt de fleste tage på de danske huse. Denne tendens kan dog være på vej til at ændre sig, i takt med, at det bliver mere og mere populært at få lagt et tagpaptag på sit hus. Der er adskillige fordele ved at få lagt et tagpaptag, fremfor at benytte sig af en af de andre tagteknikker – og det er der, hvad end du skal have repareret taget, eller have lagt et helt nyt tag.
Det har dog ikke altid været lige populært at få lagt et tagpaptag på sit hus. I slutningen af 1970’erne og op gennem 1980’erne, oplevede man i branchen, at det blev mindre og mindre attraktivt at få lagt et tagpaptag. Dette skyldtes, at alt for mange folk havde haft dårlige erfaringer med at få lagt et tagpaptag.
Dengang mente gud og hver en mand, at han kunne lægge et tagpaptag, og hvis man kombinerer det, med noget halvdårligt hjemmelavet håndværk, så oplevede mange, at et tagpaptag gik hen og blev utæt. Dette var ikke den bedste reklame for et tagpaptag, og derfor var der i en periode ikke særlig mange der havde tillid til, at deres hjem ville forblive tæt og tørt, hvis de fik lagt et tagpaptag.
Siden hen har den teknologiske udvikling dog gjort rigtig meget ved de metoder, som man tidligere anvendte, når man skulle lægge et tagpaptag, og den dag i dag er man i stand til at tilbyde et tagpaptag, som både er tørt og tæt.
Anvendelsesmulighederne for et tagpaptag er næsten ubegrænsede. Det er muligt at lægge et tagpaptag stort set over alt, lige meget hvor kurvet og kantet underlaget er. Den eneste forudsætning, for at lægge et tagpaptag er, at taget ikke må være fuldstændig fladt. Det eneste der kræves er, at taget har en hældning på 12 grader.
Det er også en stor fordel for miljøet, at det igen er blevet populært at få lagt et tagpaptag. Ved produktion af det tagpap, som bruges til et tagpaptag, udledes en minimal mængde CO2, samtidig med, at det restmateriale, som er til overs når man engang skifter sit tagpaptag. Dog har et tagpaptag en levetid på ca. 30 år, så det er ikke noget man gør særlig ofte.