////

Træningsprogram til en motionscykel

Hvis du gerne vil have et optimale ud af din motionscykel, så er det en god ide at lave et grunddigt træningsprogram, som du kan følge. Her får du to specialdesignede programmer, der passeer til henholdsvis nybegynderen og den øvede.

Træningsprogram 1:

Dette er træningsprogram på motionscykel til en begynder. Husk at holde en hviledag hver 4. dag, så musklerne kan nå at restituere.

Dag 1: Cykel med omkring 90 omdrejninger i minuttet normalt anvist i motionscyklens display som RPM gør dette i 25 minutter.

Dag 2: Cykel i et let tempo som opvarmning i 15 minutter, herefter cykel 5 minutter på mere en 100 RPM. Næste 5 minutter hold den lige under 80 RPM. Gør dette 2 gange i træk, hvorefter du køler ned til sidst ved at køre i lavt tempo i 10 minutter til sidst.

Dag 3: Cykel 45 minutter ved hastighed på 90 RPM (rotation pr minut)

Træningsprogram 2:

Dette er træningsprogram på motionscykel til den øvede. Husk igen at holde en hviledag hver 4. dag.

Dag 1: Cykel i let tempo 15 minutter som opvarmning. Derefter 2 minutter hvor du står op i pedalerne, og cykler igennem i 2 minutter, derefter sæt dig igen, og kør i let tempo i 4 minutter. Let tempo er lige under 80 RPM. Dette gentages i alt 4 gange.

Dag 2: Cykel i 45 minutter ved 90 RPM

Dag 3: Cykel i 15 minutter som opvarmning, herefter 5 minutter med alt hvad den kan trække. Derefter 5 minutter i normalt tempo. Gentag dette fire gange, og så kør 10 minutter til sidst hvor du køler ned, og for at fjerne alt mælkesyre i benene.

Baggrund

Sportnordica.dk har vi specialiseret os motionsudstyr. Se blandt andet vores store udvalg af motionscykler her:

www.sportnordica.dk/motionscykler

////

Tags: motionscykler, fitness, sport, kondi, cardio, træning

Referer denne artikel:

APA style: Sportnordica.dk (05 Mar 2013). Træningsprogram til en motionscykel fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/traeningsprogram-til-en-motionscykel-702/

Harvard style: Sportnordica.dk (2013) Træningsprogram til en motionscykel [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/traeningsprogram-til-en-motionscykel-702/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Sportnordica.dk. "Træningsprogram til en motionscykel" Samling af fag-artikler 05 Mar 2013. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/traeningsprogram-til-en-motionscykel-702/>