////

Vælg dine slibesten efter dit behov

Der findes mange forskellige slibesten. Hvilken slibesten er den rigtige til dit behov? Det kan være vanskeligt at finde ud af hvilken slibesten man skal vælge hvis man vil i gang med at slibe sine kokkeknive selv. 

 

Slibesten kan deles op i forskellige typer. Diamant slibesten er relativt dyre og bør kun anvendes til at slibe keramiske knive med. Den mest udbredte type er vådslibestenen, hvilket skyldes at det er den type slibesten der er nemmest at anvende, og har den bedste performance i forhold til pris. Inden for vådslibesten er der to katagorier. Slibesten til vand og slibesten til olie. Slibesten til olie har den ulempe at de sviner en del, og er svære at rengøre efter brug. Slibesten til vand sviner ikke på samme måde som dem til olie da de kun efterlader vand på dit køkkenbord, hvilket nemt kan tørres op. vådslibestenen til vand kan nemt renses efter brug ved at skylle den under hanen.

 

Slibesten har forskellige kornstørrelse, ligesom et stykke sandpapir. Jo grover kornstørrelsen er jo mere materiale fjerner slibestenen fra køkkenkniven. Er det lang tid siden din kniv er blevet slebet eller er din kniv meget sløv skal du starte med en grov kornstørrelse som eksempelvis korn 400. derefter afsluttes med en finere kornstørrelse for at give knivsæggen en fin overflade. Almindeligvis kan du afslutte med korn 1000. Men hvis du ønsker at super optimere din knivsæg kan du fortsætte med at slibe kniven med endnu finere korn størrelser som eksempelvis korn 5000. 

 

De mest almindelige kornstørrelser er: 

#400

#1000

#3000

#5000

#8000 

 

Det kan bedst betale sig at købe slibesten som har to sider med to forskellige kornstørrelser. De er praktiske da du så har begge kornstørrelser ved hånden og prisen for en kombineret kornstørrelse på slibestenen er lavere end ved køb af slibesten med kun en kornstørrelse.

 

Vi anbefaler at du starter med en våd slibesten i korn 400/1000 samt et keramisk strygestål til at vedligeholde knivsæggen i det daglige, det dækker de mest almindelige behov når der skal slibes køkkenknive.

Ønsker du at tage knivslibning mere seriøst bør du overveje en slibesten i korn 3000/8000, så kan du opnå en utrolig vel poleret og super skarp knivsæg.

For et udvalg af kvalitets slibesten og strygestål anbefaler vi www.cibumic.dk 


Baggrund

//////

Tags: slibesten, vådslibesten, japanske slibesten, strygestål, slibning af knive, slibning af kokkeknive

Referer denne artikel:

APA style: Michael Laursen (19 Jan 2014). Vælg dine slibesten efter dit behov fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/vaelg-dine-slibesten-efter-dit-behov-923/

Harvard style: Michael Laursen (2014) Vælg dine slibesten efter dit behov [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/vaelg-dine-slibesten-efter-dit-behov-923/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Michael Laursen. "Vælg dine slibesten efter dit behov" Samling af fag-artikler 19 Jan 2014. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/vaelg-dine-slibesten-efter-dit-behov-923/>