////

Betaler du for meget for dit bredbånd?

Er du en af de forbrugere, der betaler for meget for dit bredbånd i forhold til bredbåndshastigheden? Et stort antal af de danske forbrugere betaler for høje priser for deres internetforbindelse i forhold til den hastighed, deres bredbånd har kapacitet til.

Nye regler

Den 1. marts i år trådte nye regler i kraft omkring markedsføring af bredbåndshastigheder. De nye regler kommer i kølvandet af, at alt for mange selskaber har markedsført sig på ”op til”-hastigheder, hvor en alt for stor andel af forbrugerne ikke har modtaget den hastighed, de rent faktisk har betalt for.

Med de nye regler skal minimum 80 % af alle kunder kunne modtage den hastighed, de er blevet lovet i det normale tidsrum, som betegnes at være fra kl. 7 til kl. 01.

For dig som forbruger betyder det, at har du bestilt og betalt for bredbånd med en hastighed på 20 Mbit, skal du også kunne modtage 20 Mbit inden for tidsrummet kl. 7 til 01. Tidligere har nogle internetudbydere inkluderet den kapacitet, der bruges til at sende fra internetudbyderen til dit hjem, samt den kapacitet du evt. mister ved at bo i etageejendom etc.

Desuden skal det fremover oplyses, hvis dit tv også bruger noget af kapaciteten fra dit bredbånd, hvilket kan være tilfældet for mange af de forbrugere, der også har koblet tv’et på deres bredbåndsforbindelse. Det skal derfor tydeligt fremgå, hvor mange Mbit, der går fra internethastigheden per tændt tv.

Få fuldt udbytte med fibernet

Hvis du gerne vil undgå uigennemskuelige informationer omkring hastigheder, og du ønsker at få et fuldt udbytte af den hastighed, du har bestilt, er fibernet den optimale løsning for dig.

Med fibernet mister du ikke hastighed, selvom der er langt mellem din internetudbyder og dig selv, eller du har koblet et tv eller telefon på din bredbåndsforbindelse. Dette skyldes udelukkende, at fiberkabler har en større kapacitetsevne end de kobberkabler, der bruges til at transportere data med i forbindelse med almindeligt bredbånd.

Fiberkabler har så stor en kapacitetsevne, at det rent faktisk sagtens kan betale sig at koble både tv og telefon på samme internetforbindelse for at udnytte så megen kapacitet som muligt. Med fibernet kan du derfor også opnå en langt hurtigere hastighed end med almindeligt bredbånd, og den hurtige hastighed har ikke udsving, hvad enten du uploader eller downloader.

Et af de selskaber, som tilbyder lynhurtigt fibernet, er Waoo! Hos Waoo! har du selv mulighed for at vælge imellem forskellige pakker, der giver dig valget imellem udelukkende internet, internet og telefoni eller internet, tv og telefoni til lave priser. Waoo! er desuden for nylig blevet kåret til at være Danmarks bedste internetudbyder for andet år i træk, en undersøgelse foretaget af det uafhængige Loyalty Group, der har spurgt et repræsentativt udsnit af de danske internetforbrugere.

Baggrund

///

Tags: bredbånd, fibernet, internethastighed

Referer denne artikel:

APA style: andersp (16 Jul 2013). Betaler du for meget for dit bredbånd? fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/betaler-du-for-meget-for-dit-bredbaand-777/

Harvard style: andersp (2013) Betaler du for meget for dit bredbånd? [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/betaler-du-for-meget-for-dit-bredbaand-777/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: andersp. "Betaler du for meget for dit bredbånd?" Samling af fag-artikler 16 Jul 2013. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/betaler-du-for-meget-for-dit-bredbaand-777/>