////

Er Lotto og lotterier pengene værd?

Lad os bare sige det med det samme: At spille lotto om onsdagen og lørdag eller hvilket som helst andet lotteri er der ikke "værdi" i, hvis vi ser på det rent økonomisk og matematisk. Men hvorfor spiller så mange i Danmark og mange andre lande så lotto?

1) Drømmen: Langt de fleste i Danmark, som spiller lotto, gør det på grund af drømmen om den største gevinst af dem alle. Hvem vil ikke gerne kunne læne sig tilbage og tænke, at alle økonomiske problemer de næste 20 år er ryddet af vejen? Det er den drøm, vi med en lotto kupon køber hver onsdag og lørdag.

2) Hjernen: At vinde hovedpræmien i lotto om onsdagen har oddsene én til 98 millioner, og det er så dårlige og urealistiske odds, at vores hjerner slet ikke forstår det. Forskere har påvist, at vi som mennesker ikke kan forholde os til noget så urealistisk, og dermed gøres vores egen chance for at vinde i lotto meget større i hovedet, end den egentlig er.

3) Prisen: Du kan spille lotto for så lidt som otte kroner - her får du to rækker til lotto. For otte kroner kan du altså gå og drømme op til lotto-trækningen om alle de ting, du gerne vil udrette med din mulige gevinst. Under selve trækningen af lottotallene kan du selvfølgelig også opleve stor spænding, hvis du kommer godt fra land med et rigtigt lottotal.

4) Reklamer: Der er i de seneste år blevet skruet kraftigt op for reklamerne for lotto i forbindelse med store puljer og gevinster, og vi bliver naturligvis påvirket af reklamerne i TV, på internettet og på gadeplan.

Kunne du tænke dig at læse mere om lotto og rent faktisk spille det, kan du klikke her og besøge en side om lotto.

Baggrund

///

Tags: lotto, lotteri, onsdagslotto

Referer denne artikel:

APA style: Ulrik Klausen (16 Aug 2012). Er Lotto og lotterier pengene værd? fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/er-lotto-og-lotterier-pengene-vaerd-533/

Harvard style: Ulrik Klausen (2012) Er Lotto og lotterier pengene værd? [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/er-lotto-og-lotterier-pengene-vaerd-533/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Ulrik Klausen. "Er Lotto og lotterier pengene værd?" Samling af fag-artikler 16 Aug 2012. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/er-lotto-og-lotterier-pengene-vaerd-533/>