////

Hvad dækker begrebet flådestyring over?

På engelsk kaldes flådestyring for ”fleet management”. Begge navne indikerer, at der er tale om en styring af en flåde. Det får måske mange til at tænke på skibe og havne, men i det her tilfælde kan der også være at tale om en flåde af fartøjer – det kunne være lastbiler eller varevogne. I virksomhedernes verden bruges flådestyring meget i praksis. I mange tilfælde bruger man denne såkaldte form for styring til at danne sig et bredt overblik over sine maskiner.

Mere specifikt er der tale om, at man ved hjælp af avanceret computerteknologi installeret i en bil, et skib eller en lastbil og på kontoret, samt satellittjenester og GPS-teknik kan spore sin ”flåde” af maskiner og danne sig et klart overblik over deres positioner. I dag er denne teknologi så udviklet, at de fleste udbydere af flådestyringssystemer giver arbejdsgivere mulighed for at logge på en hjemmeside, hvor de kan følge deres ansatte bevægelser, frem for at systemet er bundet til den computer, hvor programmet er installeret på.

Desuden findes i dag muligheden for at udvikle applikationer til smartphones og tablets, der gør det muligt for lederne at følge sin flåde, mens de selv er på farten. Det er altså en meget fleksibel service.

Udover blot at vise maskiners geografiske placeringer, kan man med flådestyring meget mere. De computersystemer, man installerer i sine maskiner, kan aflæse ting som hastighed, antal af start og stop og selvfølgelig benzinforbrug. Samlet kan det tegne et billede af, hvordan deres chauffører kører, og de kan deraf vurdere, hvem der skal sætte deres forbrug ned og køre pænere, for at det kan give en økonomisk fordel for firmaet.

Muligheden for at følge maskiners bevægelser på et kort, medfører selvfølgelig også muligheden for, at man kan holde øje med, om ens chauffører og andre ansatte kører en omvej, når de skal ud til en opgave et andet sted. Sammenholdt med benzinforbrug, hastighed og antallet af start og stop har virksomhederne altså en unik mulighed for at kontrollere og regulere deres ansattes færdsel og bringe spildte kilometer og spildt brændstof ned til et minimum.

Det betyder, at selvom det er dyrt og omkostningsfyldt at installere de nødvendige computersystemer, samt abonnere på servicen, så har man som virksomhed i sidste ende mulighed for at opnå nogle store økonomiske besparelser, når systemet er implementeret og deres brug af maskiner reguleret derefter. I nogle tilfælde medfører alt dette også en nedbringelse af antallet af ansatte.

Baggrund

///

Tags: flådestyring, GPS Tracking, gps sporing

Referer denne artikel:

APA style: Safetrack (12 Jun 2013). Hvad dækker begrebet flådestyring over? fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/hvad-daekker-begrebet-flaadestyring-over-767/

Harvard style: Safetrack (2013) Hvad dækker begrebet flådestyring over? [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/hvad-daekker-begrebet-flaadestyring-over-767/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Safetrack. "Hvad dækker begrebet flådestyring over?" Samling af fag-artikler 12 Jun 2013. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/hvad-daekker-begrebet-flaadestyring-over-767/>