////

Nem søgemaskineoptimering

Søgemaskineoptimering (også kaldt SEO) er kommet for at blive. Det er ikke helt tilfældigt, hvem der lander øverst på Google, når du eksempelvis søger efter “røde støvler”. Rigtig mange faktorer spiller ind, når man gerne vil have en bedre placering i Googles søgemaskine. 

Hvorfor er Google vigtigt?

En undersøgelse viste at hele 92% af alle søgninger på nettet fandt sted på Googles søgemaskine.

Når man ser sådan et skræmmende tal, kan man godt begynde at fornemme at Google er for alvor, og at det virkelige først begynder at blive sjovt hvis du lander højere på Google.

Hvordan lander du højere på Google?

Som sagt så er der mange mange faktorer der spiller ind, når man gerne vil lande højere på Google. Vil man gerne i dybden med SEO, så skal man have fat i en SEO ekspert. Det jeg kan remse op her, er nem søgemaskineoptimering, MEN som også har en stor betydning. Er dit marked ikke så konkurrence præget, så er det nemt og bryde igennem søgemaskinen og få en meget god placering i Google, hvis du udføre nemt SEO. 

 1. En pæn URL adresse ( hjemmeside adresse )
  Har du bare installeret Wordpress på din hjemmeside eller blog vil din typiske URL ligne noget ala www.domæne.dk/?p=1 . Den URL adresse er ikke meget sigende, det vil altså sige at det både for dine besøgende men også for søgemaskinen er svært at forstå hvad denne side handler om, hvis der kun står de her tegn.

  Istedet skal du ind i indstillingerne og få det ændret så den viser www.domæne.dk/havemøbler , hvis det f.eks. er havemøbler du sælger. På den måde er det både godt mht. søgemaskinerne men også mht. dine besøgende, fordi de med det samme kan se hvad hjemmesiden handler om. 
 2. Title-tags
  En nem men også vigtig faktor når vi snakker søgemaskineoptimering. Title tags er de overskrifter, som hver af dine sider har. Det der er vigtigt at tænke på når du skriver title tags til dine sider er, at hver side har sin helt egen unik title tag, på den måde kan søgemaskinerne se at der forskel, også ved de at forskelligt indhold på hver side afhængige af title tagget. 
 3. Billeder med en ALT beskrivelse
  En meget undervurderet trick er at bruge ALT teksten på dine billeder. ALT teksten, er det der beskriver hvad billedet er. Mange af os søger billeder på Google, og har du den helt rigtige ALT tekst på dine billeder, så er der større chance for at dine potienelle kunder vil finde dig. 

En kort opsumering:

 1. Det er meget vigtigt at din hjemmeside har en pæn URL adresse
 2. Husk at have enestående titles på hver enkel af din side
 3. Brug ALT beskrivelse på dine billeder

Gøre du brug af de 3 små trick, så kommer du langt med nem SEO. 

/////

Er du i tvivl om hvor vidt du klare dig godt med hensyn til SEO?

Få en gratis SEO analyse her

Baggrund

Mortada er stifter og ejer af Visu IVS Visu formidler webopgaver mellem webbureauer og deres kunder. Mortada er en HHX studerende og iværksættere.

Tags: SEO, hjemmeside, seo analyse, søgemaskineoptimering, webshop

Referer denne artikel:

/////////

APA style: Mortada F. J. Sarheed (09 Apr 2014). Nem søgemaskineoptimering fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/nem-soegemaskineoptimering-978/

Harvard style: Mortada F. J. Sarheed (2014) Nem søgemaskineoptimering [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/nem-soegemaskineoptimering-978/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Mortada F. J. Sarheed. "Nem søgemaskineoptimering" Samling af fag-artikler 09 Apr 2014. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/nem-soegemaskineoptimering-978/>