////

Regnskabshjælp for virksomheder

Mange firmaer benytter sig af regnskabshjælp. Det kan der være flere forskellige årsager til. Men i de fleste tilfælde, benytter man regnskabshjælp, for at undgå fejl og mangler i et regnskab.

Regnskabshjælp kan komme i flere forskellige former. Enten kan der være tale om en slags regnskabshjælp, som dækker over et enkelt projekt eller område med tilhørende regnskab, eller også kan der være tale om en slags regnskabshjælp, hvor hele firmaets regnskab er indbefattet. I nogle tilfælde kan den regnskabshjælp som ydes også være koncentreret om specielle dele af regnskabet, for eksempel skat, moms, import eller eksport.

Det er ikke umuligt at klare sig uden regnskabshjælp og i mange tilfælde er det også en overflødighed med regnskabshjælp, hvis man er en lille virksomhed. Er der derimod tale om rigtig store virksomheder, så kan det være svært at undgå at komme i en situation, hvor man bliver nødt til at væbne sig med regnskabshjælp fra organer uden for virksomheden. For her ser man ofte at flere projekter og måske endda underafdelinger og datterselskaber skal indregnes i et regnskab og i en sådan situation, kan det være svært at holde hovedet koldt, hvis ikke man får den rette regnskabshjælp.

Man kan anskaffe sig regnskabshjælp på flere forskellige måder. En bogholder eller en revisor er noget det mest normale. Vælger du at få regnskabshjælp fra en bogholder, er der ofte tale om en person, internt ansat i firmaet som holder styr på økonomien og sørger for at holde regnskab med hvad der bliver betalt, og hvad der eventuelt skal sendes en regning for.


Vælger man i stedet at få regnskabshjælp hos en revisor, så er det ofte en person som er ansat uden for firmaet. Den regnskabshjælp som man får her, består som regel i at opstille et regnskab for et firma, eller godkende et regnskab. En revisor sørger altså med den regnskabshjælp personen yder, at tjekke om alle de regler og love der er opstillet for et regnskab er overholdt.

Derfor benytter store virksomheder sig ofte af begge disse former for regnskabshjælp. Nemlig bogholderen, som med sin interne regnskabshjælp, sørger for at regningerne bliver betalt, både ud og ind af huset, og en revisor, som med sin eksterne regnskabshjælp, sørger for at der er styr på paragrafferne, og holder øje med at den regnskabshjælp som bogholderen har ydet ikke er helt hen i vejret, således at revisoren i sidste ende kan opstille og godkende et fuldstændigt regnskab for virksomheden.

Baggrund

Argentum tilbyder virksomheder komplet r/vice med bogføring, skatterådgivning og økonomistyring//

Tags: regnskabshjælp, bogføring, regnskab

Referer denne artikel:

APA style: Ronni (08 Dec 2011). Regnskabshjælp for virksomheder fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/regnskabshjaelp-for-virksomheder-299/

Harvard style: Ronni (2011) Regnskabshjælp for virksomheder [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/regnskabshjaelp-for-virksomheder-299/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Ronni. "Regnskabshjælp for virksomheder" Samling af fag-artikler 08 Dec 2011. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/regnskabshjaelp-for-virksomheder-299/>