////

Strakslån – hvad er et strakslån?

Strakslån er typisk også kendt som et SMS lån. Et strakslån er en betegnelse for en lånetype som ikke kræver at man stiller sikkerhed, og et lån man kan få med det samme. Typisk bliver man godkendt inden for 15 minutter.

Strakslån – hvem appellerer de til?

Strakslån appellerer til dem som er mest udsatte for impulskøb, dvs. Unge, og specielt unge studerende som ikke har penge sidst på måneden og gerne vil have en nem finansieringsmulighed.

Strakslån – hvor finder man dem?

Faktisk kan man støde på strakslån mange steder. Det mest almindeligt kendte sted er på posthusene. Mage posthuse giver tilbud om at man kan låne op til 15.000,- på 15 minutter. D:E:R udbyder også strakslån. Mange webshops reklamerer også med at man kan få et strakslån som kan finansiere ens køb hos dem.

Strakslån – det dyreste af alle ///

Et strakslån lyder måske umiddelbart ikke så dårligt. Men typisk kommer strakslån også på en bekostning. Til gengæld for den hurtige og næsten ikke-eksisterende ekspeditionstid på lånene, så kommer utroligt høje renter.

Når man vurderer et strakslån, så er det vigtigt at se på løbetiden, samt strakslånet ÅOP. ÅOP er strakslånets totale årlige omkostninger i procent, og er noget der skal oplyses ved alle tilbud om strakslån og alle lån i det hele taget. Det er ÅOP der afgører hvilket lån der bedst kan betale sig, og det er det tal du bør kigge på hvis du står og overvejer forskellige lånemuligheder. ÅOP dækker alle omkostninger ved lånet, og ikke kun renten. F.eks. er etableringsomkostninger, så som tinglysningsomkostninger, forsikringsgebyrer, og løbende opkrævningsgebyrer også en del af ÅOP.

Baggrund

Tags: strakslån, lån, ÅOP

Referer denne artikel:

//////////

APA style: Låne-manden (20 Sep 2009). Strakslån – hvad er et strakslån? fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/strakslaan-hvad-er-et-strakslaan-12/

Harvard style: Låne-manden (2009) Strakslån – hvad er et strakslån? [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/strakslaan-hvad-er-et-strakslaan-12/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Låne-manden. "Strakslån – hvad er et strakslån?" Samling af fag-artikler 20 Sep 2009. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/strakslaan-hvad-er-et-strakslaan-12/>