////

Arbejdsløshedsforsikring - er du medlem af en a-kasse?

Hvordan er du sikret mod arbejdsløshed? Rigtig mange har ikke rigtig gjort sig nogen overvejelser om hvordan de skal klare sig hvis jobbet ryger på grund af nedskæringer. Måske er du studerende og er ved at være færdig med studiet. Under alle omstændigheder er det en god ide at melde sig ind i en a-kasse, hellere i dag end i morgen.

En a-kasse er en lønmodtager forening, hvis formål først og fremst er at administrere og udbetale dagpenge.

Dagpenge er den sats du kan få hvis du mister dit arbejde og er medlem af en a-kasse. De aktuelle satser skifter, men du kan få op til 90% af din løn, dog kun op til 22,000 kr. Sammenligner man det med kontanthjælps satserne som er under 10,000 kr, så er det let at se hvorfor det kan betale sig at melde sig ind.

Som medlem af en a-kasse betaler du kontingent hver måned og derfor kan et medlemskabs sammenlignes med en arbejdsløshedsforsikring. Kontingentet kan fratrækkes i skatten og derfor er det slet ikke så dyrt at melde sig ind.

En a-kasse har ikke noget med en fagforening at køre, selv om flere fagforeninger også tilbyder a-kasse. Faktisk er de fleste a-kasser uafhængige og rettet mod enkelte grupper. For eksempel er der MA a-kasse som er en a-kasse for studerende og højtuddannede og som lige nu faktisk tilbyder gratis studiemedlemskab.

Du kan også få mere ud af dit medlemskab. Der er ofte andre rabatter og tilbud at hente og der er ofte gode arrangementer om jobsøgning osv.

Baggrund

Akasseinfo.dk er en uafhæn/ a-kasser.

//

Tags: a-kasse, akasse, billig a-kasse

Referer denne artikel:

APA style: Hammer (14 Jan 2011). Arbejdsløshedsforsikring - er du medlem af en a-kasse? fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/arbejdsloeshedsforsikring-er-du-medlem-af-en-a-kasse-118/

Harvard style: Hammer (2011) Arbejdsløshedsforsikring - er du medlem af en a-kasse? [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/arbejdsloeshedsforsikring-er-du-medlem-af-en-a-kasse-118/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Hammer. "Arbejdsløshedsforsikring - er du medlem af en a-kasse?" Samling af fag-artikler 14 Jan 2011. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/arbejdsloeshedsforsikring-er-du-medlem-af-en-a-kasse-118/>