////

Guide til bedre restitution

Mange er slet ikke ordentlig restitueret inden de påbegynder næste træning. Her kommer der nogle tips til hvordan du restituer hurtigst efter træning.

1: Udnyt det åbne vindue

Om du spiser eller ikke spiser lige efter en overstået træning, det har en enorm betydning for hvor hurtigt du restituerer. Det bedste måltid indeholder 1g kulhydrat pr. kg. kropsvægt og 0,25 gram protein pr. kg kropsvægt. Dvs. hvis du vejer 80 kg så skal du have 80g kulhydrater og 20g protein, så du kan reparerer dine muskler og tanke din krops energilagre op. Et måltid bestående af rigtig mad er at foretrække, men det kræver at man har det forberedt inden træning, så det er klar så hurtigt som muligt.

Alternativt kan man benytte kosttilskud, og her er en god weight gainer anbefalet, da pulveret indeholder både protein og kulhydrater, og skal bare blandes op med vand, inden den er drikkeklar. For mere info læs her.

2: Få nok søvn

Hvis din kop skal restituere så er hvile helt essentielt. Det kræver derfor at du sover mindst 8 timer hver nat, og gerne på det samme tidspunkt hver dag, så kroppen komme rind i en fast rytme.

3: En sund kost

Husk at spise sundt da det er kosten som er med til at bygge din krop. Det er ikke for sjov at man siger ”du er hvad du spiser”. Man behøver ikke at være en fanatiker, men hvis man spiser sundt 80 % af tiden, så er man godt på vej.

4: Væskebalancen

At drikke vand under træning er utrolig vigtigt, da en dehydreret krop ikke kan transportere næringsstofferne der er brug for til musklerne. Især om sommeren skal man have fokus på dette punkt.

5. Træn max. En time

Jo længere tid man trænere desto længere tid tager det at restituere. En kvalitativ træning er at foretrække fremfor en kvantitativ. 

Baggrund

///

Tags: træning, kost, hvile

Referer denne artikel:

APA style: mikkeln (13 Dec 2013). Guide til bedre restitution fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/guide-til-bedre-restitution-897/

Harvard style: mikkeln (2013) Guide til bedre restitution [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/guide-til-bedre-restitution-897/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: mikkeln. "Guide til bedre restitution" Samling af fag-artikler 13 Dec 2013. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/guide-til-bedre-restitution-897/>