////

Hvad kræves der af en god indendørssko?

Der findes mange forskellige slags indendørssko, nogle er allround modeller mens andre er målrettet en specifik sportsgren. Lige meget hvad man dyrker består skoen dog af de samme elementer og dem vil vi gennemgå her, så man bedre ved hvad man skal kigge på når man skal have nye sko til indendørssport.

Hælkappen

I alle indendørssko som skal benyttes til sport, der er det vigtigt med en god støtte til hælen, da man i sport generelt laver mange bevægelser hvor fodleddene og hælen kommer i nogle yderpositioner, og med hælkappen sikrer man sig at foden bliver holdt i korrekt position.

Sålen

Sålen på en god indendørssko skal sikre at man står fast, men den må heller ikke være for skridsikker, da et total stop i en bevægelse kan belaste leddene og i værste fald lave en skade, så den skal samtidig være lidt glat. Desuden skal sålen være af typen non-marking, hvilket vil sige at den ikke smitter af på halgulvet.

Stødabsorbering

Døjer man med smerter/irritation i knæene, ryg og lignende, så er det en god ide at vælge en sko med meget stødabsorbering, og der findes indendørssko med meget og lidt absorbering. F.eks er sko til håndboldspillere ofte med meget stødabsorbering, da de typisk er ret tunge, men det betyder også at selve skoen bliver lidt højere pga. at mellemsålen er tykkere, og de er derfor heller ikke særlig lette. Derfor vil en håndboldsko ikke egne sig som en badmintonsko, da de jo har brug for en let sko, så de hurtigt kan komme rundt på banen i et højt tempo uden at køre træt.

Overdelen

De fleste indendørs sko har overdel som er lavet af en eller anden form for syntetisk materiale, og derfor skal man sikre sig at der lavet en form for udluftning i skoen, ellers bliver skoen ubehagelig at have på og vil irriterer efter et stykke tid.

En general anbefaling

Det kan godt betale sig at investere i en sko af en ordentlig kvalitet, da man udsætter sig selv for en meget mindre risiko for skader, irritation samt vabler. Hvor meget stødabsorbering man ønsker er individuelt, men for at få en sko der yder den støtte som man har brug for, så skal man som regel runde en pris på de 600 - 700 kr.

Desuden skal man normalt have et nyt par indendørssko hvert år, og hvis man dyrker idræt 4-5 gange hver uge, så skal man typisk have 2 par hvert år. Dyrker man sport i sko der er alt for slidte, så kan er der større risiko for at man bliver ramt af et uheld og bliver skadet.

 

Baggrund

///

Tags: Sportssko, indendørssko, sko

Referer denne artikel:

APA style: mikkeln (28 Jan 2015). Hvad kræves der af en god indendørssko? fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/hvad-kraeves-der-af-en-god-indendoerssko-1144/

Harvard style: mikkeln (2015) Hvad kræves der af en god indendørssko? [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/hvad-kraeves-der-af-en-god-indendoerssko-1144/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: mikkeln. "Hvad kræves der af en god indendørssko?" Samling af fag-artikler 28 Jan 2015. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/hvad-kraeves-der-af-en-god-indendoerssko-1144/>