////

Hvorfor du skal vælge en fibernet forbindelse

Forestil dig en verden, hvor du ikke skal vente når du spiller online på internettet, når du sender billeder og andre større filer. Denne verden kan blive en realitet med fibernet. Nu tænker du sikkert, "hvordan kan det lade sig gøre?" Svaret er den måde fibernettet er bygget op på. En fibernet forbindelse består af nogle meget tynde fibre, der er fremstillet af glas. Disse fibre sender data og informationer ved hjælp af laserlys. Det betyder at data sendes med lysets hastighed, hvilket er langt hurtigere end traditionelle forbindelser, såsom kobbernet forbindelser. Men hvad betyder det mere konkret for dig? Det betyder bl.a. følgende:

  • Du får en hurtigere internetforbindelse
  • Du får billigere telefoni
  • Du får skarpere TV-billeder
  • Du får en forbindelse, der er gearet til fremtiden

Først og fremmest, så betyder en fibernet forbindelse, at du får en hurtigere internetforbindelse end ellers muligt. Det skyldes flere ting. En af disse er, at fibernet forbindelser kan sende data hurtigere end traditionelle forbindelser. Med fibernet kan du fx få 90/90 Mbit internetforbindelser. Denne hastighed er ikke mulig med kobbernet forbindelser fx. En anden grund til at du får en hurtigere forbindelse med fibernet er, at denne type forbindelse ikke bliver langsommere af, at flere personer belaster forbindelsen. En tredje grund til denne hurtigere forbindelse er, at hastigheden ikke er afhængig af hvor du befinder dig. De mere traditionelle forbindelser taber hastighed, hvis der er langt fra hvor data sendes, og til hvor de modtages.

Fordelen ved at få TV gennem en fibernet forbindelse er, at du får billede og lyd i super digital kvalitet. Herudover får du også en hurtigere, billigere og mere stabil telefon forbindelse med fibernettet. Det skyldes at forbindelsen er så hurtig, at du ikke vil opleve "knas på linjen" eller forsinkelser i samtalen.

Med en fibernet forbindelse får du også en forbindelse, der er gearet til fremtiden og de krav, der må komme. De traditionelle forbindelser vil i takt med de større og større krav og den hurtige udvikling snart ikke kunne følge med mere. Det kan en fibernet forbindelse dog godt, og grundet den store kapacitet de besidder, så vil de uden de store problemer kunne udvides i takt med udviklingen.

Tænker du nu, at en fibernet forbindelse lige er sagen for dig, så skal du blot være opmærksom på, at det ikke er alle der kan få fibernet endnu. Om du kan få det eller ej, afhænger af hvilket elselskab du har. Waoo! er Danmarks største fibernet selskab, og de tilbyder bl.a. bredbånd gennem fibernettet.

Baggrund

////

Tags: fibernet, fiberbredbånd, internet, waoo

Referer denne artikel:

APA style: andersp (02 Aug 2012). Hvorfor du skal vælge en fibernet forbindelse fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/hvorfor-du-skal-vaelge-en-fibernet-forbindelse-526/

Harvard style: andersp (2012) Hvorfor du skal vælge en fibernet forbindelse [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/hvorfor-du-skal-vaelge-en-fibernet-forbindelse-526/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: andersp. "Hvorfor du skal vælge en fibernet forbindelse" Samling af fag-artikler 02 Aug 2012. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/hvorfor-du-skal-vaelge-en-fibernet-forbindelse-526/>