////

Vil du tabe dig? Sådan her kommer du sikkert ignenem vægttabet.

Når det kommer til at at tabe sig, så er det vigtigt at man forstår hvad det er man går ind til. Mange mennesker som gerne vil tabe sig, begynder uden egentlig at vide hvad det er de har gang i, og derfor ender det også meget ofte med at de falder i.

Alle mennesker kan tabe sig, og formlen i sig selv er ret simpel. Formlen lyder således: Indtag færre kilokalorier end din krop forbrænder. I praksis, så er det egentlig lige meget om du spiser en pose Haribo slik, hver dag – så længe det ikke betyder at dit daglige kalorieforbrug bliver overskredet.

Man siger at en voksen mand i gennemsnit forbrænder 2500 kilokalorier om dagen, og en kvinde forbrænder ca. 2000 kilokalorier dagligt – det er vel og mærke hvis man er normalvægtig. Vejer du eksempelvis 110 kilo som mand, så vil det daglige kaloriebehov være større. Endvidere skal det siges at hvis man træner, så vil kalorieforbrændingen være endnu større.

Når man vil tabe sig, så handler det i bund og grund om at lave om på sin livsstil, da det er denne livsstil der formentlig har fået dig til at tage de uønskede kilo på. Det handler ikke om at tabe sig hurtigst muligt, og det handler bestemt heller ikke om at sulte sig selv. I det store hele, så handler det om at lave om på sin livsstil. Trænger du dog til direkte at tabe dig, så vil jeg anbefale at du som mand vælger at indtage 2500 kilokalorier om dagen over 2 ugers tid, og som kvinde indtager 2000 kilokalorier om dagen over 2 ugers tid.

Inden denne fase begynder, så er det vigtigt at stille sig på vægten og skrive sin vægt ned. Når de 2 uger er gået, så stiller man sig på vægten igen, og her kan man så begynde at udregne hvor meget man har tabt sig. Hvis du har tabt 1 kilo på 2 uger, så betyder det at du har været 500 kilokalorier i underskud dagligt, hvilket er anbefalelsesværdigt. Har du tabt dig meget mere end det, så skal du prøve at gentage metoden og indtage 500 kilokalorier mere dagligt – altså henholdsvis 3000 kilokalorier for mænd, og 2500 kilokalorier for kvinder.

Holder man sig til et vægttab på ca. 500 gram i ugen, så betyder det at man skal være 500 kilokalorier i underskud dagligt. 7.000 kilokalorier er lig med 1 kilo fedt, hvilket altså betyder at så snart du har forbrændt 7.000 kilokalorier, så har du altså tabt dig 1 kilo. Det er uanset om du spiser 7.000 kilokalorier mindre i alt, eller om du forbrænder de 7.000 kilokalorier på en stepmaskine.

Sørg for guds skyld for at du ikke sulter dig selv. Spis mad med mange proteiner i, få kulhydrater, mange fibre og som er kaloriefattigt. Det er dog vigtigt at du rammer 2000-2500 kilokalorier dagligt for at metoden virker. Det er en livsstilsændring – ikke en slankekur. Gør det rigtigt fra start af.

Baggrund

Mit navn er Morten Madsen, og jeg/meget op i kost og træning. Jeg vil meget gerne hj/folk på rette vej, og derfor udgiver jeg i ny og n/ikler omkring det at tabe sig, træne rigtigt eller and/r.

//////

Tags: træning, motion, tabe sig, vægttab, slankekur, diæt, kalorie, kalorier, kilokalorier, tælle kalorier

Referer denne artikel:

APA style: Morten (24 Oct 2012). Vil du tabe dig? Sådan her kommer du sikkert ignenem vægttabet. fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/vil-du-tabe-dig-saadan-her-kommer-du-sikkert-ignenem-vaegttabet-575/

Harvard style: Morten (2012) Vil du tabe dig? Sådan her kommer du sikkert ignenem vægttabet. [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/vil-du-tabe-dig-saadan-her-kommer-du-sikkert-ignenem-vaegttabet-575/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Morten. "Vil du tabe dig? Sådan her kommer du sikkert ignenem vægttabet." Samling af fag-artikler 24 Oct 2012. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/vil-du-tabe-dig-saadan-her-kommer-du-sikkert-ignenem-vaegttabet-575/>