////

3D printeren er kommet for at blive

De fleste af os forbinder en printer med vores arbejde, skole og mangel på blæk patroner. Og papir. Men nu kan vi printe lige hvad vi har lyst til. 

Teknologien har været undervejs i et par år og en del virksomheder bruger dem. 3D-printere.
Teknologien åbner op for et væld af muligheder og ideer. Kun fantasien sætter grænser for hvad man kan printe. Alt man skal bruge er en 3D-tegning. Desuden kan man  scanne et hvilket som helst produkt ind, med en speciel scanner.

Det fungerer ved at plastik smeltes og et printhoved former tegningen fra computeren. Herved kan du få lavet alt hvad du ønsker, ud af plastik. Printeren kan endda printe bevægelige dele som på en justerbar svensknøgle eller en kørende legetøjsbil.
Denne teknologi giver os et helt nyt billede af hvad vi kan lave. Modeller af huse og virksomheder kan laves med høj præcision og bruges til præsentationer.

3D-teknologien er kommet for at bli/les stadig. Resultaterne er ret imponerende og man kan producere m/gsting som skåle, redskaber og legetøj.
For nogle virker det må/ence fiction, men teknologien er meget stabil og man laver allerede printere til privatbrug. Man kan blive bange for prisskiltet, men med teknologiens alder taget i betragtning, er det til at overkomme. Så har du lyst til at eksperimentere med 3D eller har du behov for modeller til præsentationer og salg, kan du sagtens finde 3D-printere til en rimelig pris. Materiale koster omkring 300 kr. per kilo og fås i flere farver.

Baggrund

Tags: 3d printer, 3d tegning, 3d teknologi

Referer denne artikel:

APA style: Tobias Hyldeborg (04 Oct 2013). 3D printeren er kommet for at blive fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/3d-printeren-er-kommet-for-at-blive-802/

Harvard style: Tobias Hyldeborg (2013) 3D printeren er kommet for at blive [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/3d-printeren-er-kommet-for-at-blive-802/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Tobias Hyldeborg. "3D printeren er kommet for at blive" Samling af fag-artikler 04 Oct 2013. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/3d-printeren-er-kommet-for-at-blive-802/>

/////////