////

Et stort skridt for skridsikkerheden

Et kæmpeskridt for sikkerheden

 RUMTEKNOLOGI I HERNING

Helge Christensen fra Herning har fundet en løsning på problemet med våde glatte flise- og klinkegulve, der hvert år fører til utallige faldulykker. Men han måtte en tur over Atlanten først. Her fandt han et produkt, som er udviklet på basis af nogle af de forsøg, som den amerikanske rumfartsorganisatioin, NASA, gennem årene har foretaget i rummet.

 Tekst: Christian Vinther

 ”Et lille skridt for mennesket, et kæmpeskridt for menneskeheden”.

Sådan lød de berømte ord i juli 1969 fra amerikaneren Neil Armstrog, da han som det første menneske satte foden på månens overflade, hvor han stod urokkelig fast, imens han nød udsigten over det fremmedartede månelandskab.

Urokkelig fast er der andre, der ikke står, når det drejer sig om våde, glatte flise- og klinkegulve. Hvert år er der mange mennesker, der kommer til skade på våde gulve, fordi gulvet pludselig forsvinder under dem. Især fliser, klinker og lignende hårde overflader har tilbøjelighed til at blive ekstremt glatte, når de udsættes for vand og indtil for få år siden, havde flisefolkene ikke andre råd til folk med det problem, end at de måtte være forsigtige og så ellers finde sig i det.

Det problem har Helge Christensen fra Herning nu fundet en løsning på med et produkt til skridsikring, der er udviklet på basis af de eksperimenter, NASA har gennemført i rummet hvad angår nanoteknologi, der har med naturens allermindste byggestene at gøre.

Ukendt i Danmark

Produktet har været anvendt i USA i henved 30 år, og flere europæiske lande er senere fulgt med. Af uforklarlige årsager har produktet længe været ukendt i Danmark, indtil Helge Christensen kastede sig over problemet og udviklede en behandling, der tilfredsstiller et hidtil udækket behov.

Herningenserens interesse for problemet rækker en del år tilbage.

- Jeg har selv flere gange været ved at skvatte på glatte gulve, og da min gamle mor for en del år siden flyttede i beskyttet bolig i Herning, faldt hun to gange på sit badeværelsesgulv. Den ene gang brækkede hun hoften og var indlagt i flere uger, fortæller Helge, der forgæves forsøgte at afhjælpe problemet. Først flere år senere på en rejse til Californien fandt han løsningen.

- Derovre er der ikke en familie eller forretning med respekt for sig selv og andres sikkerhed, der ikke har skridsikret deres flise- og klinkegulve, forklarer Helge, der efter hjemkomsten til Danmark brugte det næste år på at afprøve produktet.

- Jeg var skeptisk i starten, men forsøgene bekræftede igen og igen, at jeg havde fat i det helt rigtige, fortæller Helge, der nu tilbyder skridsbehandling til både private og erhverv.

En usynlig behandling

- Produktet kan bruges på alle overfalder med fliser, klinker, keramik, sten, beton, marmor, granit, emalje og lignende. Det er usynligt for det blotte øje og påvirker altså ikke flisernes udseende. SafeWalk holder i årevis, da det ikke er en traditionel belægning. Produktet går i forbindelse med fliserne og danner små mikroskopiske krystaller.

- Mulighederne er uanede. SafeWalk løser et stort problem for både private og virksomheder. Hoteller, hospitaler, banker, svømmehaller, ældrecentre, butikscentre og lignende er områder, der i den grad kender til problemet, fortæller Helge og giver en imponerende demonstration af produktets effektivitet, der dokumenterer at en behandlet flise er lige så skridsikker våd, som den er tør.

Du kan få mere information om SafeWalk ved at klikke ind på hjemmesiden: www.jyskskridsikring.dk

Baggrund

//////////////////

Tags: skridsikring, glatte gulve, glatte fliser, glatte klinker, skridsikre fliser, skridsikre trapper, skridsikre gulve, skridsikker, antiskrid, anti-skrid, nanoteknologi, NASA, fliser, klinker, marmor, granit, emalje, krystaller

Referer denne artikel:

APA style: Christian Vinther (13 Dec 2011). Et stort skridt for skridsikkerheden fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/et-stort-skridt-for-skridsikkerheden-309/

Harvard style: Christian Vinther (2011) Et stort skridt for skridsikkerheden [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/et-stort-skridt-for-skridsikkerheden-309/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Christian Vinther. "Et stort skridt for skridsikkerheden" Samling af fag-artikler 13 Dec 2011. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/et-stort-skridt-for-skridsikkerheden-309/>