////

BMW i3 – en elektrisk familiebil for urbane feinschmeckere

BMW hører til i den absolutte elite, når det gælder bæredygtig bilproduktion. Den nyligt lancerede BMW i3 fortsætter dén tradition. BMW i3 er udstyret med en effektiv, emissionsfri og næsten lydløs elektrisk såkaldt eDrive-motor, masser af miljøvenlige detaljer og ny teknologi, der har til formål at optimere køreglæde og mobilitet i storbyen.

BMW giver deres bud på en elektrisk bybil

Hvis det står til BMW, har den elektriske bil en central plads i fremtidens urbane miljø. Med BMW i3 har producenten søgt at skabe en fremtidssikret el-bil, som på én gang skaber køreglæde, høj sikkerhed og et lækkert dynamisk design, uden at miljøet skal betale prisen.

BMW i3 er et led i bilproducentens EfficientDynamics-strategi, der anvender innovativ teknologi til at skabe biler, der matcher både kravet om bæredygtighed og behovet for tidssvarende funktioner og design.

Bæredygtighed

Folkene bag BMW i3 har tænkt bæredygtighed ind i alle detaljer – lige fra produktionsmetoder til materialevalg i interiøret.

Kabinen er som altid hos BMW minimalistisk, men i BMW i3 træder de bæredygtige materialer tydeligt frem. Der er bl.a. anvendt genanvendeligt polyester, certificeret træ og naturligt garvet læder til indtræk og paneler (læderet er garvet med blade fra oliventræer). I selve produktionen af bilens komponenter er såvel vand- som energiforbrug reduceret med op til 50-70 %.

Men BMW vil ikke bare være bæredygtig. I det hele taget synes bæredygtigheden mindre et mål end et must. Den elektriske eDrive-motor er ikke kun 100 % fri for emission og så lydsvag, at den næsten ikke kan høres. Den er også effektiv, både hvad angår acceleration og kørsel per opladning. 7,2 sekunder tager det en BMW i3 at accelerere fra 0-100 km/t, og en enkelt el-opladning giver mulighed for ca. 150 km kørsel i byen.

LifeDrive-arkitekturen i BMW i3

Konstruktionen af BMW i3 kalder BMW for ”LifeDrive”. Bilen består nemlig af to dele: et Drive-modul og et Life-modul. Drive-modulet er understellet, Life-modulet selve kabinen. Begge sektioner er bygget af letvægtsmaterialet karbon, som er væsentligt lettere end både stål og aluminium. Den praktiske adskillelse af undervogn og kabine giver mere plads i kabinen, fordi drivkomponenter er gemt væk i understellet. Samtidig bliver tyngdepunktet lavere. Letheden understreges i det dynamiske design af BMW i3, hvor et sort bånd pryder bilen i hele dens længde.

Kører langt på en opladning

Den nye BMW er vanen tro udstyret med teknologi, som skal gøre kørslen mere effektiv og komfortabel for bilisten. Eco Pro-panelet giver gode råd til miljøvenlig kørsel, og batteriet kan du tjekke med en app fra din smartphone. Med teknologien ConnectedDrive Services finder du desuden nemt frem til den nærmeste offentlige opladningsstation på din rute.

BMW i3 kan oplades fra en hvilken som helst stikkontakt. Bruger/lig;rt BMW i3 i byen, kan du nøjes med dit hjem som base. En opladning af batteriet giver nemlig mulighed for ca. 150 km uafbrudt kørsel.

Få meget mere at vide om BMW i3 og se billeder her.

Baggrund

///

Tags: BMW i3, bæredygtig bil, LifeDrive

Referer denne artikel:

APA style: BMW DK (14 Oct 2013). BMW i3 – en elektrisk familiebil for urbane feinschmeckere fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/bmw-i3-en-elektrisk-familiebil-for-urbane-feinschmeckere-852/

Harvard style: BMW DK (2013) BMW i3 – en elektrisk familiebil for urbane feinschmeckere [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/bmw-i3-en-elektrisk-familiebil-for-urbane-feinschmeckere-852/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: BMW DK. "BMW i3 – en elektrisk familiebil for urbane feinschmeckere " Samling af fag-artikler 14 Oct 2013. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/bmw-i3-en-elektrisk-familiebil-for-urbane-feinschmeckere-852/>