////

Akupunktur - hvad kan man bruge det til?

Akupunktur er en del af traditionel kinesisk medicin og er en gammel teknik som er meget lig akupressur. Lige som akkupresur, så tager akupunktur udgangspunkt i de forskellige energibaner der er i kroppen og mener at hvis du stimulerer meridianerne eller energipunkterne på huden, så vil man blive sund og rask igen. Et godt helbred er forbundet med energi, kaldet chi eller qi, flyder frit igennem meridianerne. Sygdom eller skader forhindrer et frit flow af energi. Overordnet består behandlingen af 365 punkter på kroppens overflade, som følger de 14 hoved-meridianer.

Man kan stimulere energien eller Chi'en ved at indsætte specielle nåle på specifikke steder (akupunktur) eller igennem akupressur alt efter hvilken skade eller sygdom man lider af. Lige som en flod kan blive stoppet af forhindringer, så kan energiens flow igennem kroppen blive stoppet af skader eller sygdomme. Akupunktur kan sørge for at fjerne unødige forhindringer i Chi energi-flowet.

Nålene der traditionelt er blevet brugt til akupunktur er blevet fundet i op til 4.000 år gamle udgravninger fra Shang dynastiet i Kina. I øjeblikket er der tre typer af akupunktur og akupunktur i den vestlige verden er de 5 elementer, traditionel Yin / Yang teori. Selv om alle tre akupunktur typer har det samme point-system og bruger den samme metode til at diagnosticere, så har hver type forskellige angrebsvinkler når det kommer til behandlingen af sygdommen og grunden til sygdommmen.

Som navnet ligger op til, så tager 5 elementer akupunktur udgangspunkt i cyklusen af de 5 elementer og tager forholdet imellem sindet og kroppen meget seriøst når der skal stilles en diagnose af sygdommen og de fysiske årsager. Ved at følge dette, kan man mindske de fysiske symptomer ved at diskutere de indre spændinger. At blive 100% rask igen er en langsom proces, som fremhæver de 5 elementer for at finde og behandle grunden til sygdommen. Den gamle Yin / Yang teori fokuserer hovedsageligt på at genskabe balancen imellem Yin og Yang i kroppen. Akupunkturen bliver her brugt til at stimulere ikke kun et punkt, men mange forskellige punkter på en gang.

/////

Akupunktur kombinerer teknikker fra medicin fra Vesten og Østen, og dens tilgang er god til kort-sigtet behandling. Af de to underkategorier er bedøvelses akupunktur den første, og er hovedsageligt brugt ved operationer og ved tandlægen. Den anden type er medicinske fordele, som er symptomatiske er i kategorien af midlertidig lindring af smerte og ingen diagnose. Problemer så som allergier, astma, gigt, depression, gynækologiske problemer, blodtryk, barnløshed og migræne kan ifølge forskning behandles med akupunktur. Behandlingen er mest effektiv når sygdommen ikke reagerer på medicin, er kronisk, eller livstilsrelateret.

Baggrund

Tags: akupunktur, akupressur, behandling, kinesisk medicin, sygdom

Referer denne artikel:

APA style: (08 Nov 2009). Akupunktur - hvad kan man bruge det til? fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/akupunktur-hvad-kan-man-bruge-det-til-35/

Harvard style: (2009) Akupunktur - hvad kan man bruge det til? [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/akupunktur-hvad-kan-man-bruge-det-til-35/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: . "Akupunktur - hvad kan ma/ til?" Samling af fag-artikler 08 Nov 2009. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/akupunktur-hvad-kan-man-brug/5/>

////////