////

Misbrug af afføringsmidler

Der findes mange forskellige former for spiseforstyrrelser. Begreber som anoreksi og bulimi har vi næsten hørt om på et tidspunkt. Der findes desuden nogle mere ukendte spiseforstyrrelse, der i blandt ortoreksi (en besættelse af sundhed), overspisning (en form for tvangsspisning) og megareksi (hvor man higer efter en så stor og muskuløs krop som muligt, ses oftest hos mænd).

Rigtig mange spiseforstyrrede er misbrugere af afføringsmidler. Dette er sørgeligt, men kan også være både farligt og ødelæggende hvis man misbruger dem over en periode. Det er som regel både anorektikere, bulimikere og dem med træk af begge spiseforstyrrelser der er fanget i et sådant misbrug. De fleste ved godt at man ikke kan tabe sig ved hjælp af afføringspiller, da de ikke forhindrer tarmen i at optage maden. Alligevel gør de det. Nogle siger at det er fordi at de føler sig ´´rene`` og ´´udrensede`` bagefter. Men hvad sker der med kroppen når man er misbruger af afføringspiller?

Misbrug kan fører til forstyrrelser af væske og saltbalancen således at man kan ende med at besvime. Desuden kan de ende med at ødelægge den naturlige trang til afføring, således at den aldrig kan blive som før igen. Men hvad kan man gøre for at forhindre unge piger i at ødelægge sig selv på denne måde?

Mange læger og organisationer forsøger at standse muligheden for at man kan købe afføringsmidler som håndkøbsmedicin. Men er det rimeligt over for ældre mennesker der ofte har problemer med at komme af med afføringen, skal gå til læge hver gang de skal bruge en afføringspille, spørger nogle?

2-3 procent af alle kvinder har bulimi. 1 procent af kvinderne har anoreksi. 20 procent af alle kvinder går i perioder rundt med spiseforstyrrelsessymptomer. Når man ser på statistikkerne er det ikke særlig svært at tage stilling til spørgsmålet ovenfor. Eller er det?

Baggrund

///

Tags: afføringsmiddel, afføringsmidler, ondt i maven

Referer denne artikel:

APA style: sesen (21 Jun 2012). Misbrug af afføringsmidler fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/misbrug-af-affoeringsmidler-494/

Harvard style: sesen (2012) Misbrug af afføringsmidler [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/misbrug-af-affoeringsmidler-494/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: sesen. "Misbrug af afføringsmidler" Samling af fag-artikler 21 Jun 2012. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/misbrug-af-affoeringsmidler-494/>