////

Digital fartskriver er nemt og ligetil

En digital fartskriver eller en elektronisk fartskriver; kært barn har mange navne. De digitale fartskriver tachografer virker elektronisk og står som skærende kontrast til de gammeldags køreskiver, der skal udfyldes manuelt.

Det er blevet markant lettere og mere ligetil at være chauffør, uden samme administrative besvær. At skulle udfylde de samme oplysninger igen og igen var for besværligt og tidskrævende til at det gav mening.

Det gør de digitale fartskrivere til et yderst godt supplement, der efterhånden er kommet i de fleste køretøjer.

Det giver en bedre arbejdsgang for landets chauffører og en digital fartskriver tachograf vil hurtig have tjent sig ind igen, når man tænker på hvor mange timer der spares.

Digitale tachografer sikrer du overholder reglerne

Man kan uden tvivl tale om at en digital fartskriver tachograf vil være en god investering på flere måder. Det effektiviserende aspekt er et område, men det gælder ligeledes når det kommer til at overholde hviletidsreglerne.

Politiet slår hårdt ned, hvis man ikke overholder dem og med de manuelle køreskiver er det sværere at vide hvor grænsen går. Det betyder at man kan komme til at overtræde reglerne, uden det måske er bevidst. Når man se finder ud af det koster mange tusinde kroner, ja så ville man ønske at man havde anvende en digital tachograf.

Lige hvor meget det koster at overtræder reglerne afhænger af flere faktorer, men det er langt fra billigt. Netop disse køre hviletidsregler har været et hyppigt debatteret emne i de senere år og disse elektroniske tachografer kan forhåbentlig sætte en stopper for diskussionen.

En digital fartskriver tachograf bør nemlig sikre at alle chauffører overholder køre hviletidsreglerne og gør de ikke det, er det i hvert fald ikke nogen undskyldning.

Samtidig vil det være nemt at opdage for vognmanden, da alle lastbilens data kan overføres til en computer, hvor de kan opbevares i lang tid.

Om en digital fartskriver tachograf ligefrem kan have en præventiv effekt mod dem der ønsker at overskride reglerne vil jeg ikke kommentere på, men disse tachografer er i hvert fald ikke mulige at manipulere med, ligesom de fartskrivere der skulle udfyldes manuelt.

 

Baggrund

/////

Tags: tachograf, fartskriver, vognmand, data, lastbil

Referer denne artikel:

APA style: Kenmur (28 Oct 2012). Digital fartskriver er nemt og ligetil fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/digital-fartskriver-er-nemt-og-ligetil-579/

Harvard style: Kenmur (2012) Digital fartskriver er nemt og ligetil [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/digital-fartskriver-er-nemt-og-ligetil-579/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Kenmur. "Digital fartskriver er nemt og ligetil" Samling af fag-artikler 28 Oct 2012. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/digital-fartskriver-er-nemt-og-ligetil-579/>