Videoovervågning på erhvervsgrunde

Dansk lovgivning angående videoovervågning kan deles op i tre områder: regler for private hjem, erhvervsgrunde og i det offentlige.

Der er nogle særskilte regler for, hvordan og hvornår du må filme på virksomheders grund. Virksomhederne har på lige fod med de private lov til at overvåge egen ejendom. Men på nogle områder har virksomhederne flere beføjelser end i de private hjem. Eksempelvis må alle indgange til virksomheder, egne facader og egne arealer gerne overvåges, men kun hvis det kan dokumenteres, at overvågning er nødvendig i forhold til bekæmpelse af kriminalitet.

Steder som tankstationer, fabrikker og butikscentre er det også tilladt at overvåge, i og med at det er nogle steder, der af sikkerhedshensyn er under opsyn. Desuden er de fleste personer i et butikscenter godt klar over, at der er overvågning i gangene mellem butikkerne.

Der er også nogle særlige regler for områder og lokaler i virksomheden, som ikke er frit tilgængelige for alle. Hvis et lokale er lukket for publikum eller kræver særlig adgangstilladelse, må der ikke foregå videoovervågning uden samtykke fra ejeren af virksomheden eller de overvågede personer. Desuden skal der altid skiltes, hvis der overvåges et sådant sted.

Det er dog tilladt at overvåge udendørs arealer, der ligger tæt op ad virksomheden, så længe optagelserne ikke gemmes.

Videoovervågning og andre sikkerhedsløsninger

Der findes flere former for sikkerhedsløsninger, og videoovervågning er bare en af dem. Andre sikkerhedsløsninger er alarmsikring, bevægelsesfølsomme censorer og vagtværn.

Når du vælger videoovervågning, er der to overordnede varianter – live eller båndet videoovervågning. Forskellen består i, om optagelserne gemmes, eller om de kun er tilgængelige lige nu og her fra eksempelvis et kontrolrum.

Du kan også få videoovervågning i to forskellige kvaliteter. Hvis du bruger et HD-kamera er kvaliteten mindst otte gange bedre end ved analog kamera overvågning. Så alt efter, hvad du skal bruge overvågningen til, er der forskellige muligheder og kvaliteter.

Baggrund

Lars arbejder som freelance webmaster f="http://www.eye4u.dk" target="_blank">Eye4u.dk som er specialister inden vervågning til private og virksomheder.

Tags: Overvågning, sikkerhedsløsninger, videoovervågning

Referer denne artikel:

APA style: Lars S (18 Oct 2012). Videoovervågning på erhvervsgrunde fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/videoovervaagning-paa-erhvervsgrunde-567/

Harvard style: Lars S (2012) Videoovervågning på erhvervsgrunde [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/videoovervaagning-paa-erhvervsgrunde-567/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Lars S. "Videoovervågning på erhvervsgrunde" Samling af fag-artikler 18 Oct 2012. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/videoovervaagning-paa-erhvervsgrunde-567/>