////

Jagten på det billige fladskærms TV

Min veninde Trine spurgte mig i sidste uge om jeg ville hjælpe hende med at finde en billig fladskærm på maksimalt 40 tommer. Vi endte med at gennemgå en række måder man kan skære lidt af budgettet når man vælger den nye skærm, og de gode råd jeg gav hende vil jeg hermed videregive:

Features
De fleste dyrere skærme er dyre fordi de har en forfærdelig masse features indbygget, som ikke har noget med selve fjernsynet at gøre. Det gælder eksempelvis internetfunktioner, 3D og musikafspilning. Alle ting som er fine at have, men hvis man blot skal se TV, så er det ret ligegyldige ting at betale for. Tilsvarende gælder muligheden for at gå trådløst på nettet med Wi-Fi.

Plasma, LED og LCD
Plasmaskærme var udelukket, da Trine maksimalt ville have en skærm på 40 tommer, og de mindste plasmaskærme er 42 tommer. Det efterlod os på valget mellem LED og LCD skærme, hvor jeg anbefalede hende at se på LCD skærme, som stadig er lidt billigere end LED skærme, man skal blot acceptere at de er lidt tykkere end de super tynde LED skærme. Det var hun fint med på.

Køb NU
Mit sidste råd var at se at komme ud af starthullerne. De nye modeller af LCD skærme er på vej på markedet i disse uger, så der er gode penge at spare ved at købe en af 2011 modellerne til en langt nedsat pris, da der alligevel ikke er sket noget væsentligt nyt indenfor TV teknologien siden sidste år. En enkelt undtagelse er DVB-T2 tunere som kan blive nødvendige fremover og som mange 2011 TV ikke har. Heldigvis har Trine kabel TV, så det er lige meget med tungere til antennebrug.

I sidste ende faldt Trine for et Samsung TV, som var af LED typen, og så måtte hun smide lidt ekstra for det tynde design, og det var hun åbenbart glad og tilfreds med.

Baggrund

Entusiast indenfor alt der har med /ektronik og gadgets at gøre.

///

Tags: fladskærm, billig, LED, LCD

Referer denne artikel:

APA style: Feynman (12 Apr 2012). Jagten på det billige fladskærms TV fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/jagten-paa-det-billige-fladskaerms-tv-437/

Harvard style: Feynman (2012) Jagten på det billige fladskærms TV [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/jagten-paa-det-billige-fladskaerms-tv-437/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Feynman. "Jagten på det billige fladskærms TV" Samling af fag-artikler 12 Apr 2012. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/jagten-paa-det-billige-fladskaerms-tv-437/>