////

Fordele ved akupunktur under graviditeten

 

Akupunktur og fysioterapi hjælper gravide kvinder med at komme nemmere igennem deres graviditet, men hjælper specielt fosteret med at blive harmonisk udviklet ved at opfriske moderens krop og metabolisme og ved at styrke hendes immunforsvar. De behandler ogs graviditetsrelaterede komplikationer, som f.eks.: risiko for spontan abort, svangerskabsdiabetes, urinvejsinfektioner, og jern-mangel. Der er ingen bivirkninger, akupunktøren stimulerer bare akupunkterne, alt efter din krops behov.

Det renser og afgifter kroppen

En af fordelene som kommer fra traditionel terapier under graviditeten er afrensningen af kroppen. I dens liv akkumulerer den menneskelige krop døde celler i dets væv, en proces der svækker den organiske aktivitet og forårsager træthed, immundefekter, metaboliske sygdomme m.m. Akupunktur og fysioterapi forbedre moderens helbred ved at fjerne disse aflejringer, og dermed gør de det muligt for en foster at udvikle sig i en ren og sund krop.

 

Det relancerer kroppen og den forbedrer moderens immunforsvar

Hormonelle forandringer og tilpasninger af kroppen under graviditeten forårsager en generel træthed. Mange gravide kvinder kæmper med at klare deres daglige aktiviteter, især hvis de er nødt til at fortsætte med deresarbejde  under graviditeten. Disse stadier af asteni behandles med en kombination af akupunktur sessioner med et opfriskende resultat og visse medicinske urter med pyntende og revitaliserende virkninger som forbedrer aktiviteterne i det centrale nervesystem og ens muskulatur. På samme tid forbedrer de immunfunktionen og beskytter kroppen mod skadelige miljøpåvirkninger: virus, bakterier, solens stråling, giftstoffer og forurening.

Smerter og sygdom

I medicinsk praksis er akupunktur ofte er ansat til at lindre smerter. Aktivering af visse akupunkter stimulerer endorfin udladninger, en neurotransmitter med stærke smertestillende effekter. I kombination med visse urter, er virkningerne af endorfiner rettet imod at få mennesket til at slappe af og til at lindre smerter i rygraden eller i andre områder af kroppen. Sygdomsfornemmelserne er reduceret ved at bringe ligevaegt i energicenteret, der koordinerer aktiviteterne i fordøjelsessystemet.

Det behandler depression og angst

Da akupunktur forbedrer nervesystemet, normaliserer endokrin aktiviteten, afbalancerer ens mentale tilstand og revitalisere kroppen, så kan akupunktur og fysioterapi bekæmpe depression og angst. Behandlingen hjælper også med at forhindre fødselsdepressioner, en lidelse, der opstår på baggrund af de hormonelle forandringer i kroppen og i kroppens udmattelse efter barnets fødsel. Akupunktøren vil også fremskynde udskillelsen af serotonin (lykkehormonet), en neurotransmitter involveret i aktiviteterne i centralnervesystemet, som spiller en vigtig rolle for bevarelsen af den følelsesmæssige balance og forebygge depression og angst.

Det regulerer blodtrykket

De hormonelle forandringer udløser blodtrykslidelser. Under graviditeten kan der opstå kvælningsfornemmelser, arytmi og et forhøjet blodtryk. Stabilisering af blodtrykket vil forhindre væskeansamling.

Det bekæmper migræne og stress

Stress har en skadelig virkning på kroppen, der krænker moderens og fosterets »organisk aktivitet, forstyrrer de metaboliske ændringer, mørkfarvning af kognitive aktiviteter og overbelaster nervesystemet. Sammen med de hormonelle forandringer,forårsager disse fysiologiske processer ofte migræne under graviditeten. De kan behandles ved at normalisere ilt-optaget og cerebral, organisk og tissular vaskularisering samt ved at øge serotonin-produktion.

Det forebygger og behandler ophobning af væske og kontrollerer kropsvægten

I de sidste måneder af graviditeten, sker der pludselig eller i løbet af en eller to uger en smertefri hævelse, forårsaget af ophobning af væske i organer og væv. I de fleste tilfælde sker det i de nedre lemmer eller i hænderne. Væskeophobningen forebygges og behandles ved at forbedre dærning af lymfekirtlerne, samt med metaboliske processer og nyrefunktionen. For at styre kropsvægten, skal der behandles på energi-niveau på de centre, der regulerer appetitten, fordøjelsen af fødevarer og brugen af næringsstofferne i kroppen, således at moderens krop bør optage den nødvendige mængde af næringsstoffer fra maden på den mest effektive måde.

I efter-fødsels perioden hjælper det moderen med at komme sig

Akupunktur og fysioterapi fremskynder processen for vævs eller organisk regenerering; de gør det også muligt for en hurtigere efter fødslen nyttiggørelse, både ved naturlige fødsler og i tilfælde af kejsersnit. Der har også været gode resultater stimulation af mælke-amningen, stabilisering af de hormonelle sekreter og normalisering af menstruation.

Baggrund

/////////

Tags: akupunktur, graviditet, immunforsvar, fysioterapi, abort, urinvejsinfektion, depression, migræne, stress

Referer denne artikel:

APA style: (23 Jan 2010). Fordele ved akupunktur under graviditeten fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/fordele-ved-akupunktur-under-graviditeten-48/

Harvard style: (2010) Fordele ved akupunktur under graviditeten [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/fordele-ved-akupunktur-under-graviditeten-48/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: . "Fordele ved akupunktur under graviditeten" Samling af fag-artikler 23 Jan 2010. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/fordele-ved-akupunktur-under-graviditeten-48/>