Fordele ved rygestop

Hvis du er en erfaren ryger, så ved du udemærket at det er meget svært at overbevise sig selv om behovet for et rygestop. Vi kan dog forsikre dig, der er lige så mange grunde til, at det er godt for dit helbred at stoppe med at ryge. Så før vi går i gang med at tale om de gode sider ved rygestop, så lad os nævne de fordele, som du kan nyde, når du kvitter smøgerne.

Fordele ved rygestop: Kvit smøgner nu!

Personer der ryger cigaretter som regel har en meget dårlig ånde og gulige tænder. Hvis du kvitter smøgerne, vil du aldrig nogen sinde igen behøve at begrænse dig selv med et smal smil. Du vil heller ikke længere behøve at bekymre dig om, hvorvidt du kommer til at drive din lækker date væk med din "vidunderligt ånde"! Det vil heller ikke være så pinligt at gå til tandlægen mere?

En anden fordele ved rygestop er, at de fleste mennesker vil være mere tilbøjelige til at have et bedre indtryk af dig. Nu til dags er der kun en lille del som ikke lider af nikotinafhængighed, så hvis du rygestopper, vil folk have en tendens til at tro, at du er en disciplineret og pålidelig person. Husk du skal blot ikke kvitte smøgerne på grund at andre vil have bedre indtryk af dig, men for dit eget bedste for rygning er altså dødbringende. 

Disse nænte fordele er kun de lysere sider af alle de fordele, du kan komme i besidelse af hvis du kvitter cigaretterne. Når du sætter cigaretterne på hyldet, vil de helbredsmæssige ændringer træde i kraft allerede efter mindre end halv time. Det lyder helt overraskende, gør det ikke? 

Læs også "Rygestop symptomer".

Ca. 30 minutter efter du har valgt at kvitte smøgerne: Din hjertepuls vil falde til det normale.

Ca. 12 timer efter du har valgt a til cigaretterne: Kulilte niveau i kroppen vil falde tilba normale.

Efter ca. to til tolv uger: Du vil nyde endnu flere helbredsrelaterede fordele, såsom forbedret kroppens cirkulation og øget lungefunktion.

Efter ca. ni måneders periode: Du vil være i besiddelse af renere og sundere lunger, risikoen for hosteanfald vil også være faldende. Endelig vil du heller ikke være så forpustet, som du plejede at være før i tiden. Dette kan mærkes tydeligt, hvis man dyrker motion.

Ca. fem år efter du har valgt at kvitte smøgerne, er risikoen for, at du vil få et slagtilfælde reduceret til at være som hos en der ikke ryger cigaretter! Som du kan se så findes der kun fordele ved et kvitte smøgerne. Og vi har endnu ikke nævnt de økonomiske besparelser, som på årlig basis er enorme. Hvis du er en af de større ryger og ryger op til en pakke cigaretter om dagen, så er regnestykket er vel meget simpelt, 40*365= ca. 15.000 DKK, det svarer til en luksus ferie for to i Spanien. Hvorfor så spilde penge på noget der kan dræbe en i sidste ende? 

Besøg vores hjemmeside og find endnu mere informationer omkring rygning og rygestop. Hvis du mangler motivation eller inspiration til dit rygestop, så kan du også besøge vores facebook side hvor vi har et bred sortiment af video og billeder. Nicotine.dk er her for at hjælpe dig med dit rygestop! Lad os droppe smøgerne sammen! 

Baggrund

Tags: rygning, rygestop, rygestop fordele, E-cigaret

Referer denne artikel:

APA style: Jonas Samulionis (10 Feb 2014). Fordele ved rygestop fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/fordele-ved-rygestop-910/

Harvard style: Jonas Samulionis (2014) Fordele ved rygestop [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/fordele-ved-rygestop-910/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Jonas Samulionis. "Fordele ved rygestop" Samling af fag-artikler 10 Feb 2014. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/fordele-ved-rygestop-910/>