////

Sådan behandler man forkølelsessår effektivt

Forkølelsessår - HSV1
Denne artikel kommer til at omhandle de små irriterende vira, Herpes Simplex Virus Type 1, bedre kendt som forkølelsessår. Rigtig mange danskere er smittet med sygdommen - undersøgelser viser at op i mod 90 procent af befolkningen er smittet. Dog er det ikke alle som får symptomer. Symptomerne viser sig i form af små sviende blærer, som vokser sig større og flere, hvis man ikke behandler i tide. Med tiden brister disse og bliver til et sår, som senere forsvinder uden ar dannelse.

Behandl tidligt
Det er svært at behandle effektivt mod forkølelsessår. Der findes dog forskellige behandlingsmetoder, såsom plastre, cremer, og piller. Men er man ikke tidligt ude i det første stadie af sygdommen, er det meget svært at behandle sygdommen effektivt. 

Der findes forskellige stadier af forkølelsessår. Det første stadie - den prikkende stadie - er der hvor der ikke er synlige tegn forkølelsessår. Det er her hvor det er vigtigt at behandle forkølelsessår med antivirale stoffer så det ikke spreder sig. 

På det næste stadie, hvor det angrebne område er hævet og rødligt, kan man stadig nå at behandle herpes udbruddet inden det bliver slemt. Venter man til såret har nået det tredje stadie, hvor der er kommet flere små blærer omkring læben, er det meget svært at undgå synlige symptomer i op til 10 dage. 

Så det er meget vigtigt at behandle på et så tidligt stadie som muligt. Men selv på det tredje stadie er det vigtigt at have såret under behandling, da blærerne eller kan sprede sig og formere sig yderligere. 

Produkter
Gode behandlingsmuligheder er Zovir creme, som fungerer antiviralt og sørger dermed for at såret ikke spreder sig. Compeed plaster er også en god behandlingsform især på det første stadie, da det kan forhindre såret i at komme frem, og på de sidste stadier, hvor der kun er sår/sårskorpe, da plastret er med til at hjælpe sårhelingsprocessen. 

En sidste meget effektivt behandlingsmulighed er Aciclovir piller. De er meget effektive og går direkte ind og stopper virussen i at formere sig. Det kræver dog en recept fra din læge.

Kilde

Baggrund

////////

Jeg hedder Emil Børsting Sørensen, og jeg har lavet en hjememside, der omhandler forkølelsessår. Hjemmesiden giver en grundig vejledning til, hvordan man behandler forkølelsessår, samt en masse gode råd og forebyggelse, smitte, produkter og meget mere. 

Tags: Forkølelsessår, herpes i munden, behandling, plaster, zovir, creme, piller, aciclovir

Referer denne artikel:

APA style: Emil Børsting (27 Nov 2013). Sådan behandler man forkølelsessår effektivt fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/saadan-behandler-man-forkoelelsessaar-effektivt-884/

Harvard style: Emil Børsting (2013) Sådan behandler man forkølelsessår effektivt [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/saadan-behandler-man-forkoelelsessaar-effektivt-884/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Emil Børsting. "Sådan behandler man forkølelsessår effektivt" Samling af fag-artikler 27 Nov 2013. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/saadan-behandler-man-forkoelelsessaar-effektivt-884/>