////

Frontline Combo mod lopper, flåter og lus

Det er dokumenteret, at loppemidlet fra Frontline Combo beskytter din hund eller kat mod flåter, lus og lopper. Frontline Combo fungerer både som et forebyggende produkt samt et behandlingsmiddel, såfremt skaden er sket, og dit kæledyr er blevet angrebet af de små parasitter. Det anbefales, at Frontline Combo bruges som forebyggende loppemiddel på din hund eller kat, da chancen for at undgå de irriterende og kløende parasitter dermed forøges. Er din hund eller kat først blevet angrebet, virker Frontline Combo også som et godt behandlingsmiddel mod de små dyr. Vælger du, at behandle dit kæledyr med produkter fra Frontline Combo er det vigtigt, at du anvender produkterne kontinuerligt. Det betyder, at din hund eller kat skal behandles med såvel det forebyggende middel, som behandlingsmidlet, hver fjerde uge. På den måde opretholdes produktets ønskede effekt.

Frontline Combo består af to aktive stoffer, der har hver deres funktion. Stoffet Fibronil er i stand til at slå lopper ihjel inden for 24 timer, efter at lopperne har været i kontakt med produktet. Samtidig beskytter Fibronil din hund eller kat for nye angreb i op til otte uger hos hunde og i fire uger hos katte. Stoffet Methopren forebygger og forhindrer loppeæg, larver og pupper i at udvikle sig. Stofferne virker udelukkende som gift på ekto-parasitter, som er ydre snyltere. Derfor kan du roligt anvende produktet på din hund eller kat, da kæledyret på ingen måde tager skade eller lider overlast.

Mange hunde- og katteejere tror desværre kun, at der bør behandles mod lopper, flåter og lus i højsæsonen for parasitterne, der i naturen er i sensommeren og efteråret. Det er desværre en forkert opfattelse, da parasitterne kan forekomme hele året rundt. Lopper, flåter og lus er i stand til at overleve i naturen, når vi har milde vintre og er derfor altid klar til at springe på vores hunde og katte. Har vi hårde vintre, bevæger parasitterne sig ind i vores lune huse, hvor de i bedste velgående putter sig i vores lækre tæpper, bløde møbler og støvsugerposer. Herfra er de så i stand til at angribe såvel hunde, som katte og derfor skal du også være opmærksom på parasitterne i vinterhalvåret. Du bør anvende loppemiddel fra Frontline Combo hele året rundt, hvis du ønsker at undgå ubehageligheder og kløe på dit kæledyr.

 

Suppleringsprodukter

Bliver din hund eller kat angrebet af lopper, flåter og lus, kan det være særdeles vanskeligt at skille sig af med de små parasitter. I en tyk og stor pels, kan det være svært at få øje på de små insekter, derfor bør du være ekstra opmærksom på dit kæledyrs opførsel. Kropssproget fra din hund eller kat kan ofte fortælle dig, hvis dyret ikke trives eller er angrebet af lopper. Det klør nemlig gevaldigt i hundens eller kattens pels, og dyret vil forsøge at klø sig med sine poter og op af vægge og hjørner.

Nogle hunde og katte kan risikere at blive angrebet ekstra meget, eller kan have en voldsommere reaktion på parasitternes bid. I sådanne tilfælde kan det blive nødvendigt at supplere behandlingsprodukterne fra Frontline Combo med Frontline Spray. Frontline Spray anvendes på de områder, hvor dyret er særlig angrebet af lopper, lus eller flåter. Sprayen virker som en ekstra effekt og forøger chancen for at komme af med parasitterne. Sprayen bør anvendes på hunde eller katte udendørs og bør sprayes på dyret i et vindstille område. På den måde undgår både dig og dit kæledyr, at indånde stofferne fra produktet eller at få det i munden og øjnene.

I værste tilfælde kan hunde og katte udvikle allergi over for lopper, flåter og lus. I disse tilfælde kan det blive nødvendigt med yderligere behandlingsprodukter såsom antibiotika, kløefremstillende midler eller ormekur. Har du en fornemmelse af, at din hund eller kat lider af loppeallergi, bør du altid kontakte en dyrlæge. Det er kun en kompetent fagperson, der kan diagnosticere loppeallergi hos dit kæledyr.

 

Vigtig viden ved anvendelse af præparatet

Du kan trygt og roligt anvende det kvalitetsbevidste præparat på din hund eller kat. Det anbefales dog altid, at du læser indlægssedlen grundigt bør brug. Når du anvender behandlingsproduktet bør du være opmærksom på følgende:

- Køb altid det produkt, der passer til din hunds eller kats størrelse og vægt.
- Anvend produktet kontinuerligt hver fjerde uge, for at opnå det ønskede resultat.
- Brug ikke loppemiddel på hunde og katte, der er under otte uger gamle.
- Sørg for at produktet ikke kommer i kontakt med dyrets øjne og mund og placer behandlingsvæsken på dyret, så det ikke har mulighed for at slikke væsken af.
- Præparatet må ikke anvendes på syge eller afkræftede dyr.
- Produkter til hunde må aldrig anvendes på katte – eller omvendt, da det kan skade det enkelte dyr.


Gå altid efter kvalitetsbevidste produkter, når du skal vælge loppemiddel til dit kæledyr. Gå ikke på kompromis – i sidste ende er det dit kæledyr, det går ud over. Kontakt altid en dyrlæge, hvis du er i tvivl om produkterne eller hvis produkterne ikke virker hensigtsmæssigt.

 

Baggrund

////

Tags: frontline, lopper, flåter, hund.kat

Referer denne artikel:

APA style: Jonas J?rgensen (27 Jun 2015). Frontline Combo mod lopper, flåter og lus fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/frontline-combo-mod-lopper-flaater-og-lus-1191/

Harvard style: Jonas J?rgensen (2015) Frontline Combo mod lopper, flåter og lus [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/frontline-combo-mod-lopper-flaater-og-lus-1191/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Jonas J?rgensen. "Frontline Combo mod lopper, flåter og lus" Samling af fag-artikler 27 Jun 2015. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/frontline-combo-mod-lopper-flaater-og-lus-1191/>