////

Vælg den rigtige buskrydder

Stor forskel på byskryddere

Det er ikke helt ligegyldigt hvilken buskrydder du vælger til havearbejdet. Der er flere ting du bør være opmærksom på inden du køber en buskrydder:

  • Hvad er dine behov
  • Ergonomi
  • Mærke / Reservedele

Hvad er dine behov for en buskrydder?

Skal du udelukkende have klippet kanter og klippe græsplænen, der hvor du ikke kan komme til med din almindelige plæneklipper - så bør du overveje om en græstrimmer ikke ville være bedre end en buskrydder. En græstrimmer er ofte meget billigere og kan sagtens dække de behov for trimning som du har. Hvis du har buskadser, som du har behov for at holde nede og samtidig ønsker en maskine der kan hjælpe dig med kant klipning, samt klipning af svært tilgængelige græsarealer, så er buskrydderen det rigtige valg.

 

Store elle små arealer?

En buskrydder har en kompakt motor der arbejder ved meget høje omdrejninger. Det betyder at du skal vælge den rigtige motorstørrelse. Hvis du har store arealer med et kraftigt buskads skal du vælge en professionel buskrydder med en motor på 52 CC, har du en almindelig have med let buskads kan du sagtens nøjes med en mindre motor, f.eks en 43 CC motor.

 

Måske er en kombimaskine et godt valg?

Mange buskryddere fås som kombimaskiner. Det vil sige at du kan løse flere forskellige haveopgaver med samme maskine. En god buskrydder kombimaskine giver dig mulighed for at anvende maskinen til for eksempel hækkeklipning, beskæring og trimning. Du kan med en kombimaskine nemt udskifte den nederste del af buskrydderen med f.eks en motorsav eller en hækkeklipper.

 

Ergonomi er vigtig når du vælge buskrydder

En buskrydder er ikke en speciel tung maskine, men du går ofte rundt med den i lang tid. Derfor er det vigtigt, at du ikke skal løfte på buskrydderens vægt hele tiden. Næsten de fleste producenter af buskryddere tilbyder en sele eller en vest hvor buskrydderen kan klikkes fast, således at din du ikke belaster dine arme og ryg. Der findes også buskryddere, som såkaldte rygsæksmodeller, hvor du kan spænde motoren på ryggen som en rygsæk og derfor ikke har det tunge løft i armene.

 

Mærke og reservedele

Der findes rigtig mange forskellige mærker indenfor buskryddere, og prisen kan variere rigtig meget. Et dyrt mærke er ikke altid din garanti for at du får et kvalitetsprodukt. Da en buskrydder ofte er en maskine som du anvender rigtig meget til havearbejdet så slider du også meget på den. Derfor er det vigtigt at du undersøger mulighederne for at kunne udskifte sliddelene på din buskrydder og hvad prisen er på de forskellige reservedele. Mange af supermarkedsmodellerne har ikke et reservedelsprogram hvilket betyder at en sådan buskrydder er svær at reparere på - den billige model kan derfor efter første reparation hurtigt være blevet til det dyreste valg.

Her kan du se et godt udvalg af buskryddere 

Baggrund

P. Lindberg A/S leverandør til Dansk Landbrug siden 1855. 

- Salg til professionelle og pr//p>///

Tags: buskrydder, buskryddere, kvalitets buskrydder, god buskrydder

Referer denne artikel:

APA style: P. Lindberg (28 Apr 2014). Vælg den rigtige buskrydder fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/vaelg-den-rigtige-buskrydder-1003/

Harvard style: P. Lindberg (2014) Vælg den rigtige buskrydder [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/vaelg-den-rigtige-buskrydder-1003/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: P. Lindberg. "Vælg den rigtige buskrydder" Samling af fag-artikler 28 Apr 2014. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/vaelg-den-rigtige-buskrydder-1003/>