////

Fysiurgisk massage - massageterapi som alternativ behandling

En fysiurgisk massage-terapeut arbejder ved hjælp af fysiurgisk massageterapi (som er en alternativ behandling) med at forebygge, lindre og afhjælpe forskellige former for smerter og skader i muskler og led.

Fysiurgiske massage-terapeuter er lægeeksaminerede (cand.med.exam.) og er uddannede på en af Brancheforeningen for Fysiurgisk Massageterapis skoler i Danmark. Som eksamineret terapeut har man mulighed for at opnå autorisation fra Sundhedsministeriet til at benævne sig registreret alternativ behandler (RAB).

Fysiurgisk massage er baseret på kroppens anatomiske opbygning. Man kan lokalisere lidelsen vha. den anatomiske viden, og derigennem udføre en målrettet og specifik behandling. Fysiurgisk massage er dateret helt tilbage til 1800-tallet og har været populær behandlingsform på danske sygehuse. Fysiurgisk massage kan være en god genvej til velvære og sundhed.

  • Fysiurgisk massage øger blodgennemstrømning
  • Fysiurgisk massage udskiller affaldsstofferne fra muskelvævet og øger bevægelighed i muskler og led
  • Fysiurgisk massage forstærker immunforsvaret og virker smertestillende da der udskilles endorfiner fra kroppen
  • Fysiurgisk massage sænker blodtrykket og forbedrer vejrtrækningen
  • Fysiurgisk massage minimerer restitutionstiden efter muskelskader og stimulerer helingen ad fibrene

Ved fysiurgisk massage gennemarbejder massøren musklerne fra A til Å. En fysiurgisk behandling af musklerne stimulerer blodgennemstrømning og løsner ophobede affaldsstoffer. Kredsløbet bliver derved stimuleret, muskelbalancen øget samtidig med at immunforsvaret aktiveres. Massagen virker afspændende og smertelindrende på ømme og overbelastede muskler, samtidig med at kroppens udskilning af affaldsstoffer øges.

Fysiurgisk massage har en god indflydelse på en anspændt og/eller stresset psyke.

Fysiurgisk massage kan både bruges som en helbredende behandling, eller bare som generel afslapning og forkælelse. Specielt gravide kvinder kan gavne fra fysiurgisk massage, da de typisk har svære ryg- og nakkesmerter.

////

Baggrund

Tags: fysiurgisk massage, massage, velvære, massage terapi

Referer denne artikel:

APA style: massage-terapeuten (06 Sep 2009). Fysiurgisk massage - massageterapi som alternativ behandling fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/fysiurgisk-massage-massageterapi-som-alternativ-behandling-6/

Harvard style: massage-terapeuten (2009) Fysiurgisk massage - massageterapi som alternativ behandling [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/fysiurgisk-massage-massageterapi-som-alternativ-behandling-6/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: massage-terapeuten. "Fysiurgisk massage - massageterapi som alternativ behandling" Samling af fag-artikler 06 Sep 2009. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/fysiurgisk-massage-massageterapi-som-alternativ-behandling-6/>

//////////