////

Læs om den nye iPhone 5C her

Så kom dagen hvor vi kunne sige velkommen til de nye iPhones. Tirsdag d. 10. september 2013 offentlig gjorde Apple de nye smartphones iPhone 5C og iPhone 5S. De blev lanceret på et Apple event i USA kl. 19 dansk tid.

iPhone 5C skulle være den nye lidt billigere iPhone model, men så billig ser det nu alligevel heller ikke ud til at den bliver.

iPhone 5C er lavet af plastik og har derfor ikke helt så eksklusivt et look som tidligere modeller og som den nye high end version iPhone 5S.

Indtil videre kan vi ikke sige noget om hvad den danske pris for mobiltelefonen bliver; men i USA koster den 99 dollars for 16GB og 199 dollars for 32 GB, oven i denne pris skal man så binde sig til et abonnement. Hvis man vil købe iPhone 5C uden abonnement vil prisen være 549 dollars (ca. 3000 danske kroner). Hvis man derud fra så skal gætte en dansk pris for telefonen kan man jo i hvert fald lægge 25% moms oven i denne pris, så vi lander på omkring de 4000 danske kroner.

Den kan så naturligvis købes billigere i Danmark også hvis man tegner et abonnement samtidig.

Flere mener at det er noget skuffende at den nye iPhone 5C ikke er blevet billigere. Specielt fordi iPhone 5C skulle være Apples billet ind på det kinesiske marked og i udviklingslandene. Faktisk dalede Apples aktier ca. 2,25 procent kort efter lanceringen af de to nye telefoner, iPhone 5C og iPhone 5S, og fortsætter med at falde, sandsynligvis bl.a. fordi markedet er skuffet over prisen for en iPhone 5C.

Kineserne udtaler selv i en meningsmåling at prisen er for høj og den vil sandsynligvis ikke kunne konkurrere med de billige Android telefoner på markedet i Kina. Prisforskellen til den nye high end Apple telefon, iPhone 5S, virker også lille, især hvis man køber telefonen med et abonnement er det ikke meget man sparer i det lange løb ved at købebilligere billigere model iPhone 5C. Apple kunne nok have vundet nogle flere tilhængere af discount modellen hvis prisforskellen havde været større op til high end modellen.

Det bliver spændende at følge hvordan salget på de to telefoner udvikler sig og om de faktisk kan ramme to segmenter på en gang, eller om de går tilbage til kun en model af gangen.

 

Baggrund

.

////

Tags: iPhone 5C, ny iPhone, billig iPhone, tag

Referer denne artikel:

APA style: HappyFace (13 Sep 2013). Læs om den nye iPhone 5C her fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/laes-om-den-nye-iphone-5c-her-820/

Harvard style: HappyFace (2013) Læs om den nye iPhone 5C her [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/laes-om-den-nye-iphone-5c-her-820/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: HappyFace. "Læs om den nye iPhone 5C her" Samling af fag-artikler 13 Sep 2013. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/laes-om-den-nye-iphone-5c-her-820/>