////

Leder du efter vine med lidt syre?

Leder du efter vine med lidt syre? Her finder du tips på hvordan du finder den rigtige milde vin, der passer til dig.

Det er næsten blevet en mode, at bede om en vin, med lidt syreindhold men syre er en vigtig bestandel i vinen, det skal man ikke glemme. Den bringer aromaerne frem og det er ren smagsag, om man føler, det er en vin med meget syre eller lidt. Syre indholdet i vine, hænger sammen med flere faktore, især sukkerindholdet, har indflydelse på, om man smager om en vin har meget syrer eller ikke. Her er et par tips, hvis du søger vine, med lidt syre:

Chardonnay, Pinot Grigio, Trebbiano, Weissburgunder og Rivaner er hvidvinsdruer, der indeholder lidt syre.
Under rødvinene er det: Shiraz, Merlot,Pinotage, Grenache og Nero dÁvola.

Hvidvine der generelt har mere syre er : Riesling, Sauvognon Blanc, Silvaner og Grüner Veltiner, under rødvinene er det Pinot Blanc, Cabernet Sauvignon og Barbera.

Om vine har meget syre hænger også sammen med klimaet. I varme regioner er det mere milde vine, varme får syren til at fordampe. Hvis man kan tale om syre fattige regioner, er det syd Italien syd Frankrig, zentral og syd Spanien, Sydafrika, Australien og Callifornien.
De regioner, der producere mere syreholdige vine er: Tyskland, Nord Italien, Frankrig, Østrig og nord Spanien.

En tør vin, med under 12% alkohol, tyder på, at det er en vin med højt syreindhold. En vin med lidt alkohol stammer enten fra et kølig klima eller er blevet høstet tidligt. Det er et tips, der tyder på et højt syreindhold.

Vine, der har lageret længere i træfadde er som regle milde vine.

Om en vin smager syreholdig, hænger ikke kun sammen med syre men også med sukkerindholdet. En vin med lidt sukker kan smage syrlig selv om den rent faktisk har en lav syre og omvendt en vin med stort sukkerindhold kan virke  mild, selv med et stort syreindhold. Her er det tale om smagen og om hvordan vi opfatter og bedømmer vinen.

En del mennesker får opstød og maveproblemer ondt i hovedet af for meget syre. Og så er der de mennesker, der rent faktisk ikke bryder sig om syrlige vine. Det er to forskellige katakorier. Herunder kan du se, hvordan du kan finde en vin der passer.

En hvidvin indeholder mellem 4-9 gram syre og rødvine mellem 4-6 gram syre. Det drejer sig her hovedsaglig om vinsyre, æbelsyre og mælkesyre. Om man finder en vin for syreholdig er individuell, vi mennesker er for forskellige og har forskellige smag, men man kan som ledsager sige, at vine med omkring 5 gram syre er milde.

Sukkerindholdet kan få syre smagen til at forsvinde, ikke syreindholdet dog. Syre har indflydelse på vines smag, farve og vines levetid, mere syre længere levetid. Syren giver vinen sin friskhed. Hos Vinexus finder du et udvalg af vine, med lidt syre. Vi har over 6000 forskellige vine, fra hele verden og til top priser. Kig ind hos Vinexus og se vores store udvalg: www.vinexus.dk

Baggrund

//////

Tags: Vin, rødvin, hvidvin, Vin online, vin, tag

Referer denne artikel:

APA style: Tina vs (12 Nov 2013). Leder du efter vine med lidt syre? fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/leder-du-efter-vine-med-lidt-syre-874/

Harvard style: Tina vs (2013) Leder du efter vine med lidt syre? [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/leder-du-efter-vine-med-lidt-syre-874/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Tina vs. "Leder du efter vine med lidt syre?" Samling af fag-artikler 12 Nov 2013. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/leder-du-efter-vine-med-lidt-syre-874/>