////

Luft til luft varmepumper er ideel til fritidshuset

I mange sommer- o g fritidshuse benyttes elvarme, men ved at installere en varmepumpe af typen luft til luft, så kan man skære gevaldigt ned på varmeregningen, da varmepumpen benytter mindre strøm end el-radiatorer.

En luft til luft varmepumpe fungerer ved at trække varme ud af luften udenfor, og viderefører denne varmeenergi til indenfor. Princippet bag er det samme som i et køleskab, her trækkes luften ud af varerne i køleskabet, og føres ud på køleskabets bagside, med varmepumper sker det modsatte. Varmepumpen har to dele, en udedel  som tager varmen fra udeluften, og en indedel som fordeler den varmeluft i boligen. Varmepumpen benytter el til selve processen, og fidussen er at for hver kwh man investerer, så kommer der et sted mellem3,0-5,0 kwh igen, alt efter hvilken model man har. Prislejet for en varmepumpe i ordentlig kvalitet ligger i intervallet 15.000 – 25.000 kr., og det er ikke tilladt selv at installere dem, da det kræver teknisk indsigt, og man ska derfor benytte en uddannet installatør. Det tager ca. en halv dag at installere en luft til luft varmepumpe.

Ting man skal være opmærksom på inden et køb

Kvaliteten på en luft til luft varmepumpe varierer meget, og det er derfor en god ide at tjekke om den varmepumpe man er interesseret i er på varmepumpe listen, da pumper på denne liste er godkendt af efter at være testet af et uafhængigt laboratorium.

Varmepumpens effektivitet angives via en SCOP-faktor, som siger noget om hvor effektiv varmepumpen er over et helt år. Da varmepumper er mindre effektive i koldt vejr er det vigtigt at man ser på varmepumpen over et helt år.

Man skal også sikre sig at varmepumpen har mulighed for programmering, så kan den indstilles så huset holdes frostfrit om vinteren når man ikke opholder sig i huset. Derudover er det muligt via SMS at starte varmepumpen på vej til huset, så det er varmt når man ankommer.

Har dette skabt mere interesse, så læs mere på SE Varmepumper.

 

Baggrund

///

Tags: varmepumpe, luft til luft, elvarme

Referer denne artikel:

APA style: mikkeln (02 Dec 2013). Luft til luft varmepumper er ideel til fritidshuset fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/luft-til-luft-varmepumper-er-ideel-til-fritidshuset-888/

Harvard style: mikkeln (2013) Luft til luft varmepumper er ideel til fritidshuset [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/luft-til-luft-varmepumper-er-ideel-til-fritidshuset-888/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: mikkeln. "Luft til luft varmepumper er ideel til fritidshuset" Samling af fag-artikler 02 Dec 2013. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/luft-til-luft-varmepumper-er-ideel-til-fritidshuset-888/>