////

Skal du foretage et boligkøb? Så skal du bruge en boligadvokat

At købe et hus i vore dage kan være en vanskelig proces, at skulle igennem. Der er så mange ting, som man skal holde styr på, så man ikke kommer ud i problemer. Der er så meget papirarbejde samt en masse jura, som kan være svært, at holde styr på. Både som førstegangs eller som mere rutineret boligkøber, så kan det være en uoverskuelig proces, hvor hjælp er ekstrem kærkomment. I sådan en situation, så er det en rigtig god idé, hvis du anvender en advokat.

 

Det eneste, som du skal være opmærksom på inden du anvender en advokat til dit boligkøb er, om vedkommende har erfaring som boligadvokat. Der er findes mange forskellige typer advokat, der alle har hver deres styrker og svagheder. Der findes nogle advokater, der slet ikke blander sig i boligsager, mens der også findes advokater, der har bolig som sit foretrukne felt.

Derfor er en boligadvokat en god idé

Der findes selvfølgelig flere grunde til, hvorfor det er en god idé, at anskaffe sig en boligadvokat. Mange af dem vil blive præciseret nedenfor. For det første, så kan det være svært og uoverskueligt, at købe en bolig alene. Ejendomsmægleren repræsenterer 100% sælger af ejendommen, mens du står helt alene. I den situation, så er det afgørende, at du har en boligrådgiver - en boligadvokat - der er kan støtte, vejlede og hjælpe dig i din bolighandel. Ren konkret så kan man sige, at en boligadvokat skal rådgive dig.

Han eller hun vil rådgive dig i f.eks. boligens pris, finansiering, fortrydelsesret og advokatforbehold, mangler ved ejendommen, skatteforhold og meget mere. Lad os lege med tanken om, at du har kig på en bolig, som du er blevet helt forelsket i. Men der er dog nogle ting, som ikke er helt tilfredsstillende. Du mener, at prisen er en anelse for høj samtidig med, at der er nogle ting, som du er nervøs for på den lange bane. På den måde vil du gerne have presset prisen ned, så du også kan låne pengene i banken. I den situation går din boligadvokat ind og hjælper og rådgiver dig. Tager snakken med banken, ejendomsmægleren og sælger. Det er det som de er uddannet til og det som de er rigtig gode til. Alle disse ting kan være svært at holde styr på, da man nemt kan miste overblikket. Men det er netop i denne situation, at en boligadvokat kommer dig til undsætning.

Sådan finder du en Boligadvokat

At anskaffe sig en boligadvokat er forholdsvis nemt. Det er at lave en hurtigt søgning på internettet eller i sin telefonbog. Måske kender du endda nogle, som kan anbefale en god boligadvokat. Men der er selvfølgelig også nogle ting, som du skal være opmærksom på, når du henvender dig til en advokat. Som tidligere nævnt, så er det ikke alle advokater, der er eksperter inden for området bolig. Du skal derfor være forsigtig og vælge en, der har 100% styr på det område.
På den måde får du den bedste vejledning. Når du har fundet frem til advokaten, så skal du selvfølgelig snakke pris med advokaten. Det fungerer nemlig sådan, at advokater i Danmark skal oplyse sin pris og størrelsen af sin honorar, samt måden det vil blive beregnet på. Hvis advokaten tager en mindre pris end du havde regnet med, så kan det være fordi advokaten ikke vejleder i forbindelse med købet, men blot vil være ved din side i mindre sammenhænge.

Det mest anbefalingsværdige er, at du finder en boligadvokat, som vil være der under hele forløbet. På den måde får du den bedste rådgivning. Det er ligeledes vigtigt, at du sammen med din advokat snakker om forventninger. I skal snakke om hvilke forventninger, I har til boligkøbet samt til samarbejdet med hinanden. Det hele skal være afstemt, så I sammen kan være stærkere. Til sidst skal du sørge for, at få en kontrakt med din advokat. Det hele skal skrives ned på papir, både arbejdsmængde fra advokatens side samt pris og forventninger. På den måde så sikrer du dig, at advokaten vil støtte dig til den bitre ende.

 

Så hvis du står i en situation, hvor du ønsker at købe en bolig, men det hele virker besværligt og uoverskueligt, så skal du anskaffe dig en boligadvokat. En boligadvokat vil stå dig nær i hele forløbet og konstant vejlede og støtte dig i købsprocessen. Ligeledes tager boligadvokaten sig af alt, hvad der har med jura at gøre, så du blot skal koncentrere dig om ejendommen. At købe sin drømmeejendom, hvad enten det er et hus eller lejlighed, kan være en fantastisk følelse. Men det kan også været et helvede, hvis man hele tiden føler, at man er to skridt bagefter. Lige meget hvad man gør, så føler man sig snydt og viklet ind i en masse teknisk boligjura. Men med anskaffelsen af en boligadvokat, så sikrer du dig, at dit næste boligkøb vil forløbe meget lettere.

 

Baggrund

////

Tags: boligkøb, boligadvokat, advokat, tag

Referer denne artikel:

APA style: Jonas J?rgensen (19 Aug 2015). Skal du foretage et boligkøb? Så skal du bruge en boligadvokat fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/skal-du-foretage-et-boligkoeb-saa-skal-du-bruge-en-boligadvokat-1215/

Harvard style: Jonas J?rgensen (2015) Skal du foretage et boligkøb? Så skal du bruge en boligadvokat [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/skal-du-foretage-et-boligkoeb-saa-skal-du-bruge-en-boligadvokat-1215/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Jonas J?rgensen. "Skal du foretage et boligkøb? Så skal du bruge en boligadvokat" Samling af fag-artikler 19 Aug 2015. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/skal-du-foretage-et-boligkoeb-saa-skal-du-bruge-en-boligadvokat-1215/>