////

Ved Du Egentlig Hvad Coaching Er?

Coaching er grundlæggende blot en samtale med et andet menneske, der er ikke megen hokus pokus på overfladen. Så er du til store armbevægelser, spåkoner eller lignende er du gået galt i byen.
Som skrevet er coaching en samtale imellem to ligeværdige mennesker, hvor coachen med en række spørgsmål udfordrer dig til at finde dine egne løsninger op de opgaver du er kommet for at få coaching hjælp til.

En session i personlig coaching har al opmærksomhed rettet imod din person, og de ting der har fået dig til at komme. Det handler udelukkende om resultater, og er derfor perfekt i denne verden hvor folk hele tiden har travlt og skal nå en mase ting. Vi har ikke tid til at blive hæmmet af os selv, og vi har alle drømme og mål, nogle vi kan nå nemt, og andre vi går til en coach for at få hjælp med.

Sammen med coachen identificerer du de hindringer der er på vejen til dit mål, og kigger på følgerne af at du ikke når dit, samt de gode oplevelser der vil følge med at nå målet. Sidst men ikke mindst handler det om at få udarbejdet en plan for hvordan du når dit mål.

Coaching arbejder målrettet og meget orienteret imod de resultater du ønsker. Ved hjælp af opklarende spørgsmål finder coachen frem til de ressourcer og muligheder i dig som du kan bruge i kampen for at nå dit mål.

Hele pointen med coaching uddannelsen er at lære coachen at benytte af- og opklarende spørgsmål for derved at støtte sin klient til selv at nå ind til sine svar. Det kan lyde en smule underligt at blot det at stille spørgsmål skulle kunne hjælpe mig med at nå mine mål, og det er heller ikke hele sandheden. På en coaching uddannelse lærer man bestemte måder at spørge på, sådan at du får afklaret din situation og kigget på de muligheder du har for at handle hen imod dit mål.

Imellem møderne med din coach vil du få opgaver du selv vælger og aftaler med coachen, sådan at du hele tiden kommer tættere på mållinjen. Der er jo ikke megen mening i blot at snakke om tingene, det er handling der skaber resultaterne i den sidste ende.

Nu hvor du ved hvad coaching er, er det op til dig at overveje om du ønsker at gå videre her fra.
Held og lykke med at nå dine drømmes mål.

Baggrund

JannoDL er en forkortelse for Jan/ Lassen og coaching er en af mine store interesser. Jeg skrive/ng på min hjemmeside , hvor jeg også behandler andre emner. /e egentlig med alternativ behandling som udgangspunkt, og har udviklet sig derfra til at omfatte de emner du finder på sitet. God Fornøjelse med siden!

Tags: coaching, uddannelse, personlig, coach

Referer denne artikel:

APA style: JannoDL (29 Mar 2010). Ved Du Egentlig Hvad Coaching Er? fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/ved-du-egentlig-hvad-coaching-er-64/

Harvard style: JannoDL (2010) Ved Du Egentlig Hvad Coaching Er? [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/ved-du-egentlig-hvad-coaching-er-64/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: JannoDL. "Ved Du Egentlig Hvad Coaching Er?" Samling af fag-artikler 29 Mar 2010. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/ved-du-egentlig-hvad-coaching-er-64/>