2 vigtige tips når du søger fonde

 

I tilfælde af at du er medlem i en idrætsklub, så kender du nok det med at man jævnligt står og længes efter kapital til at handle noget udstyr, arrangering af nogle aktiviteter eller andre vigtige ting. 

Det kræver en kæmpe arbejdsindsats at skaffe disse skejser hjem til foreningen. Det kan du gøre ved at afsætte nogle ting, holde enkelte aktiviteter eller ved at ansøge danske fonde. 

Men hvordan ansøger I fonde og legater, og hvorledes får du held med at ansøge fonde? Har du selv prøvet at søge fonde, overværer du helt sikkert gentagne gange at du får talrige negative svar? I såfald kan du gøre et par ting for at hæve ansøgningens chancer for at få succes. Læs herunder og modtag nogle gode fidusser til hvordan du allerbedst søger danske fonde. 

Benyt de korrekte fonde

Du kan spare rigtig meget tid og arbejde ved at finde frem til de rette fonde. De korrekte fonde er de fonde der giver bidrag til formål som svarer til jeres forenings ønske. 

Mange danske fonde får en stor bølge af fondsansøgninger som du med det vons kan forkaste, da de aldeles ikke efterlever vedtægterne for fonden. Tilbage sidder de så med en lille stabel fondsansøgninger som de nu kan begynde med. 

Så gør dig selv den tjeneste at sætte dig ind i fondens fundats grundigt igennem og evaluere indgående om det arrangement du skal ansøge til, passer ind. Passer den ikke ind, så spar dig for at bruge din og fondens arbejde på at sende en begæring til disse. 

Hold forespørgsel kort og nøjagtig

Næsten alle fonde modtager en kolossal høj bunke af forespørgsler. Der er utrolig meget materiale der skal granskes igennem og det kræver lang tid. Er din anmodning vældig lang og for upræcis, så øger I faren for at jeres anmodning bliver anbragt hen i bjerget ”læses senere”. Herunder er det slet ikke sikkert at den nogensinde bliver studeret, andet end for at finde stedet på hvilket sted forkastelsen skal sendes. 

Hver og en forespørgsel hos en fond skal kunne afgrænses til 1 side. På en måde som i de transmissioner hvor idémænd på 2 minutter skal berette overfor kapitalfonde hvorfor de skal investere finanser i deres etablissement. Ligeledes nøjagtigt skal du skrive grunden til at fonden du anmoder skal give jer de  skejser som I forespørger om. 

Er der så forskellige fordringer til informationer der skal med i ansøgningen f.eks. baggrund eller anden baggrundsviden, så må det medfølge som et vedlæg, som de kan sætte sig ind i efter at de er blevet interesseret i jeres arrangement via den første side. 

God arbejdslyst med din fundraising.

I tilfælde af at du er medlem i en idrætsklub, så kender du nok det med at man jævnligt står og længes efter kapital til at handle noget udstyr, arrangering af nogle aktiviteter eller andre vigtige ting. 
Det kræver en kæmpe arbejdsindsats at skaffe disse skejser hjem til foreningen. Det kan du gøre ved at afsætte nogle ting, holde enkelte aktiviteter eller ved at ansøge danske fonde. Men hvordan ansøger I fonde og legater, og hvorledes får du held med at ansøge fonde? Har du selv prøvet at søge fonde, overværer du helt sikkert gentagne gange at du får talrige negative svar? I såfald kan du gøre et par ting for at hæve ansøgningens chancer for at få succes. Læs herunder og modtag nogle gode fidusser til hvordan du allerbedst søger danske fonde. 

Benyt de korrekte fonde

Du kan spare rigtig meget tid og arbejde ved at finde frem til de rette fonde. De korrekte fonde er de fonde der giver bidrag til formål som svarer til jeres forenings ønske. Mange danske fonde får en stor bølge af fondsansøgninger som du med det vons kan forkaste, da de aldeles ikke efterlever vedtægterne for fonden. Tilbage sidder de så med en lille stabel fondsansøgninger som de nu kan begynde med. Så gør dig selv den tjeneste at sætte dig ind i fondens fundats grundigt igennem og evaluere indgående om det arrangement du skal ansøge til, passer ind. Passer den ikke ind, så spar dig for at bruge din og fondens arbejde på at sende en begæring til disse. 

Hold forespørgsel kort og nøjagtig

Næsten alle fonde modtager en kolossal høj bunke af forespørgsler. Der er utrolig meget materiale der skal granskes igennem og det kræver lang tid. Er din anmodning vældig lang og for upræcis, så øger I faren for at jeres anmodning bliver anbragt hen i bjerget ”læses senere”. Herunder er det slet ikke sikkert at den nogensinde bliver studeret, andet end for at finde stedet på hvilket sted forkastelsen skal sendes. Hver og en forespørgsel hos en fond skal kunne afgrænses til 1 side. På en måde som i de transmissioner hvor idémænd på 2 minutter skal berette overfor kapitalfonde hvorfor de skal investere finanser i deres etablissement. Ligeledes nøjagtigt skal du skrive grunden til at fonden du anmoder skal give jer de  skejser som I forespørger om. Er der så forskellige fordringer til informationer der skal med i ansøgningen f.eks. baggrund eller anden baggrundsviden, så må det medfølge som et vedlæg, som de kan sætte sig ind i efter at de er blevet interesseret i jeres arrangement via den første side. 

God arbejdslyst med din fundraising.

 

Baggrund

Ledelse af foreninger er sv&aelhvis du har styr på de 4 grundelementer, så kan du fcces med at få nye medlemmer i foreninbsp;

Tags: fonde, fondsansøgninger, danske fonde, ansøgninger

Referer denne artikel:

APA style: Fundraising (05 Nov 2011). 2 vigtige tips når du søger fonde fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/2-vigtige-tips-naar-du-soeger-fonde-248/

Harvard style: Fundraising (2011) 2 vigtige tips når du søger fonde [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/2-vigtige-tips-naar-du-soeger-fonde-248/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Fundraising. "2 vigtige tips når du søger fonde" Samling af fag-artikler 05 Nov 2011. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/2-vigtige-tips-naar-du-soeger-fonde-248/>