Alt om tandlægeskræk – derfor er du bange for tandlægen

Begrebet tandlægeskræk dækker over det at være bange for at gå til tandlægen og er desværre et meget hyppigt fænomen blandt danskere. Selve frygten for at gå til tandlægen kan både finde sted før og under en behandling. Konsekvensen ved tandlægeskræk er, at man fuldstændig udebliver fra tandlæge, og ikke kommer til de årlige tandtjek. Gør du ikke det, så kan det få alvorlige konsekvenser for dine tænder og gør kun hele skaden værre.

Hvorfor har man tandlægeskræk

Tandlægeskræk udspringer ofte i en dårlig oplevelse hos en tandlæge. Denne oplevelse holder man ubevidst fast i – og undlader derfor at gå til tandlægen i fremtiden. Det er ikke nødvendigvis tandlægen, man går og frygter, men snarere den smerte, som der nogen gange kan være forbundet med en tandbehandling.

Sådan forebygger man tandlægeskræk

Selve frygten for tandlæger er generelt irrationel og forebygges ved at se frygten i øjnene og tage ned til tandlægen. Ofte får man vendt den onde cirkel, så snart man har gode oplevelser hos tandlægen. Så hvis du går rundt med en smule skræk for tandlæger, så kan det anbefales at benytte en tandlæge der eksperter i dette.

Det er meget normalt at have en anspændt forhold til det at gå til tandlægen – og faktisk viser det sig, at omkring 40 % af alle danskere lider af tandlægeskræk, hvor 5 % lider af en decideret fobi.

Besøg derfor altid en klinik, der er opmærksom på problemet, så du ikke behøver at være bange for at gå til tandlægen igen.

Besøg Tandlægerne På Frederiksberg - de er eksperter i tandlægeskræk

Baggrund

Tandlægerne På Frederikn tandklinik på Frederiksberg, der blandt andet har specialisetandlægeskræk.

Tags: tandlæge, tandlægeskræk, tandpleje, sundhed

Referer denne artikel:

APA style: Tandlægerne På Frederiksberg (21 Nov 2012). Alt om tandlægeskræk – derfor er du bange for tandlægen fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/alt-om-tandlaegeskraek-derfor-er-du-bange-for-tandlaegen-611/

Harvard style: Tandlægerne På Frederiksberg (2012) Alt om tandlægeskræk – derfor er du bange for tandlægen [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/alt-om-tandlaegeskraek-derfor-er-du-bange-for-tandlaegen-611/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Tandlægerne På Frederiksberg. "Alt om tandlægeskræk – derfor er du bange for tandlægen" Samling af fag-artikler 21 Nov 2012. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/alt-om-tandlaegeskraek-derfor-er-du-bange-for-tandlaegen-611/>