////

Børneeksem, atopisk eksem – Hormonfri behandling?

Børneeksem og atopisk eksem kan være til stor gene i barnets hverdag med kløe, tør hud og infektioner til følge. Atopisk eksem behandles ofte med hormoncremer som på sigt gør huden tynd og skrøbelig. Tyske Alva har udviklet en eksemcreme som lindre kløe og hudinfektioner ved hjælp af mikro sølv, og som med sine økologiske olier og planteudtræk styrker hudens immunforsvar.

Op mod 20% af vores børn udvikler børneeksem hvilket er en voldsom stigning på meget få år. Man  ved ikke hvorfor der er så stor en stigning i udviklingen af atopisk eksem hos børn, men sygdommen findes hovedsagligt i den vestlige verden, og derfor menes der at det kan have noget at gøre med vores livsstil.

En stor del af de børn som udvikler børeeksem skyldes arvelige faktorer, men vores miljø har også sin del af ansvaret. Har barnets forældre eller søskende haft atopisk eksem er der stor chance for at barnet selv udvikler det. Børneeksem kan på sigt udvikle sig til astma og allergi.

Ved atopisk eksem er hudens immunforsvar nedsat så der hurtigere opstår hudinfektioner og kløe. Eksemen starter typisk på kunderne som udslæt som spreder sig til halsen. Området omkring bleen er også et typisk sted hvor eksemen udvikler sig.

Hvad kan man gøre ved børneeksem?

Barnet bliver ofte temlig irriteret da eksemen klør og derfor er det vigtigt at tage nogle forholdsregler. Brug vaskepulver uden parfume, hold øje med om eksemen blusser op når der indtages specielle former for fødevarer m.m.  I det hele taget skal man – selv om det kan være svært – prøve at undgå de ting som får børneeksemen til at blusse op.

Børne eksem behandles med mange former for cremer. Hormoncremer som på sigt kan ødelægge huden bekæmper hudinfiktioner og fugtighedscremer tilføre huden fugt som minsker kløe.

 

Baggrund

///

Tags: børneeksem, atopisk eksem, eksem creme

Referer denne artikel:

APA style: Sander H (10 Mar 2012). Børneeksem, atopisk eksem – Hormonfri behandling? fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/boerneeksem-atopisk-eksem-hormonfri-behandling-410/

Harvard style: Sander H (2012) Børneeksem, atopisk eksem – Hormonfri behandling? [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/boerneeksem-atopisk-eksem-hormonfri-behandling-410/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Sander H. "Børneeksem, atopisk eksem – Hormonfri behandling?" Samling af fag-artikler 10 Mar 2012. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/boerneeksem-atopisk-eksem-hormonfri-behandling-410/>