////

Boligbelysning Lys er Liv

Gode tips til hvordan du skaber energi og velvære med placeringen af dine lamper i de forskellige rum. En lampe må meget gerne være både flot og funktionel. Mange bruger alle pengene på møbler, men faktum er, at det er lyset, der synliggør ens boliginteriør, så prioriter nogle af midlerne til belysningen af boligen, husk en lampe er også et stykke møbel.

I de bløde rum såsom ens stue og soveværelse, brug da hyggelamper ude i hjørnerne, frem for at placere dem centralt i rummet. Vær ikke bange for at trække nogle lave lamper ned på gulvet, det giver en god effekt, får rummet til at virke større, og man får ikke triste hjørner. Hvis muligt gør endelig brug af lysdæmpere for at opnå/skabe præcis den stemning du ønsker i rummet.

I badeværelset er det en god ide at lave lys i flere niveauer, så man ikke kun får lyset oppefra og nedad, man også sidelæns ud, det udligner de mørke felter. Ved spejlet skal du sikre dig at belysningen sidder så tæt som muligt, idet spot oftest giver skygger. Led lys under skabene er også en rigtig god ide, det vil fremhæve gulvet.

Lys giver altid en hyggelig indgangsvinkel til ens bolig. Så byd velkommen, ved at oplyse dit landskab med spændende udendørslamper. Også indefra vil man på denne måde skabe en sammenhæng, idet lyset udenfor også skaber et stemningsbillede indefra. Visuelt vil det også betyde de indendørs rum bevirker større. Det åbner op i stedet for at afgrænse. Et landskab med lys og atmosfære er altid mere indbydende end mørke.    

En god regel for korrekt belysning er også, at man monterer lamperne der hvor man rent faktisk har behov for lyset. Skal det være funktionel belysning som f.eks. en læselampe, så installer den præcis hvor du har brug for den, bag sofaen eller ved siden af skrivebordet. Generelt med belysning, er for så vidt mulig at sprede lyset i flere niveauer, enten på væggene via væglamper, langs gulvet med led belysning, og selvfølelig med nogle flotte pendler eller spots i loftet. Husk når du køber en sparepære at vælge en fra A-pærelisten. Det rigtige lys påvirker dit humør, så hvorfor ikke udnytte det.

Baggrund

///

Tags: belysningen af boligen, lampe, boliginteriør

Referer denne artikel:

APA style: Per D. Sønderby (02 Mar 2012). Boligbelysning Lys er Liv fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/boligbelysning-lys-er-liv-403/

Harvard style: Per D. Sønderby (2012) Boligbelysning Lys er Liv [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/boligbelysning-lys-er-liv-403/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Per D. Sønderby. "Boligbelysning Lys er Liv" Samling af fag-artikler 02 Mar 2012. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/boligbelysning-lys-er-liv-403/>