////

Brug sikkerheds godkendte suttekæder til din baby...

Mange små babyer bruger efter hånden sut. Sutten giver en lille baby noget sikkerhed og trykhed. Men ulempen, ud over det er et problem at vende dit barn af med den igen og skæve tænder, er at det kan være uhygiejninsk.

Mange kender problemet med at sutten falde på gulvet, og inden man putter den tilbage i munden på sit barn, lige selv putter den i munden for at få alle bakterier væk. Dog er dette noget alle tandlæger mener er meget vigtigt at man ikke gør. Fordi man overfører karies fra egne tænder til barnets tænder, hvilket selvfølgelig ikke er smart.

Derfor er mange nu begyndt at bruge en sutteholder, som kan sættes fast i babyen tøj samt sutten, så sutten ikke falder på gulvet, men bare hænger i sutteholderen.

Det er jo i sig selv meget praktisk at man kan have en suttekæde, som altid sørger for at sutten ikke komme på jorden. Men mange suttekæder er med tiden blevet tilbagekaldt. Fordi der er kvælnings risiko ved at suttekæden er for lang. Derfor må man ikke bruge en suttekæde der er over 22cm.

Man kan hurtigt tjekke sin suttekæde ved meget enkelt at måle den, specielt hjemme hæklede, eller syede suttekæder som ikke bliver kontroleret på samme måde som dem man køber i butikkerne skal man være opmærksomme på.

Nogle af de mærker som producere suttekæder der lever op til sikkerheds kravene er tyske Playshoes og det danske mærke momshells. Playshoes laver suttekæder med træperler i alle mulige farver. Momshells laver suttekæder i stof, som er væsentligt lettere og blødere. Begge former for suttekæder har sine fordele, men som regel er det en smags sag hvad man bedst kan lide at bruge.

Baggrund

//////

Tags: Suttekæde, babyudstyr, Playshoes, Momshells, børn, baby

Referer denne artikel:

APA style: Magle (01 Aug 2011). Brug sikkerheds godkendte suttekæder til din baby... fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/brug-sikkerheds-godkendte-suttekaeder-til-din-baby-193/

Harvard style: Magle (2011) Brug sikkerheds godkendte suttekæder til din baby... [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/brug-sikkerheds-godkendte-suttekaeder-til-din-baby-193/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Magle. "Brug sikkerheds godkendte suttekæder til din baby..." Samling af fag-artikler 01 Aug 2011. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/brug-sikkerheds-godkendte-suttekaeder-til-din-baby-193/>