////

Der er stadig mange ledige erhvervslokaler

I første kvartal af 2012 Steg antallet af ledige kontorer, butikker og lagerlokaler endnu en gang. Dette er et tegn på, at dansk økonomi stadig står en smule i stampe.

Traditionelt afspejler markedet for erhvervslokaler hvordan det går med den danske økonomi. Skal man tro den seneste statistik over ledige erhvervslokaler fra Oline befinder dansk økonomi sig dermed i et vadested. På Oline kan du aflæse de nyeste tal fra ED Statistikken, der viser at der i første kvartal af 2012 blev i alt 211.600 flere ledige m2 af butiks-, kontor-, og lagerlokaler.

Oline er Danmarks største portal for erhvervslokaler. 120 erhvervsmæglere lægger emner ind på Oline, hvilket gør det til en unik platform for virksomheder, der ønsker at finde erhvervsejendomme.

 Dansk økonomi befinder sig i et vadested, hvor væksten er lav og forbrugerne er tilbageholdende. Vores produktion er fortsat ikke oppe i gear. Dette har lediggjort mange erhvervslokaler, hvilket har resulteret i en høj ledighed af kvadratmeter. Samtidigt holder virksomhederne generelt igen med at udvide forretningen. Før økonomien kommer op på et højere niveau igen er der derfor ingen udsigt til et marked for erhvervslokaler med færre kvadratmeter.

Næsten hver tiende kontorkvadratmeter står tomt. Ledigheden blandt erhvervslokaler er størst for netop kontorlokalerne. I første kvartal af 2012 steg ledigheden yderligere med 0,2 procent, hvilket bragte ledigheden op på 9,2 procent af landets samlede kontorlokaler. I andre tal er dette det samme som at 2,13 millioner kvadratmeter står ubrugte.

 Ledigheden på de øvrige erhvervslokaler som lager- og butikslokaler er ligeledes steget. Der er på landsplan sket en marginal stigning på 0,1 procent for lager- og produktionslokalerne det seneste kvartal. Ledigheden for disse typer er nu på 4,4 procent.

Ser vi på markedet for butikslokaler er den samlede ledighed på landsplan steget med 0,5 procentpoint i løbet af første kvartal 2012. Dermed er ledigheden på 6,1 pct. for butikker, hvilket svarer til i alt 743.500 ledige kvadratmeter. 

Baggrund

///////

Tags: Erhvervslokaler, butikslokaler, erhvervsejendomme, oline, butikslokaler, butikker til leje, butikker til salg

Referer denne artikel:

APA style: Peter Hansen (25 May 2012). Der er stadig mange ledige erhvervslokaler fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/der-er-stadig-mange-ledige-erhvervslokaler-471/

Harvard style: Peter Hansen (2012) Der er stadig mange ledige erhvervslokaler [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/der-er-stadig-mange-ledige-erhvervslokaler-471/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Peter Hansen. "Der er stadig mange ledige erhvervslokaler" Samling af fag-artikler 25 May 2012. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/der-er-stadig-mange-ledige-erhvervslokaler-471/>