////

Dyr eller billig løsning?

Som de færreste almindelige mennesker ved, står folkeskolerne over for en masse nye krav de skal imødekomme, som Kommunernes Landsforening har givet dem fra 2015.

Kravene går ud på at alle elever senest fra år 2015 skal kunne få adgang til skolens IT system fra deres egen computer, uanset om de er derhjemme, eller på skolen.

Mange skoler har allerede fået sådan et IT system, og kan dermed tilbyde en form for centralt IT undervisning. Der er dog også mange skoler, der ikke har sådan et system. Simpelthen fordi, de føler, at de ikke har råd til det.

De ryster på hovedet, og kalder kravene urimelige. Det kan da også være svært for nogle skoler umiddelbart at finde penge til det, da de ligesom alle os andre har fået sparekrav, men på længere sigt er der gevinst ved det. Så må de have fat i deres kommune og fortælle dem om problemet.

 

Det behøver dog ikke at være dyrt. IT systemet er nok dyrt i anskaffelse, men billig i drift. Desuden har det for mange skoler medført, at de har kunne sælge og fjerne mange af deres stationære computere, fordi der simpelthen ikke er brug for dem længere.

Samtidig føler mange lærere, at hurtigt kan lægge undervisningsmateriale i form af artikler og meget andet ud på deres fælles system. Det sparer dem tid ved printeren, men detr sparer også skolen penge på papir og blæk. Så i sidste ende, er det ikke så dyrt alligevel.

Mange elever er i forvejen begyndt at have deres bærbare computere med i skole. De bruger dem til noter, og det er hurtigt og effektivt.

Sådan som vores samfund har udviklet sig, er det også en naturlig og nødvendig udvikling. Alt er næsten blevet elektroniseret i dag, uanset om det drejer sig om aflevering af opgaver, overføre penge fra en konto til en anden eller bestille tid hos lægen.

 

Baggrund

///

Tags: Skole IT, Cloud Server, Easy IT

Referer denne artikel:

APA style: Charlotte Madsen (23 Aug 2012). Dyr eller billig løsning? fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/dyr-eller-billig-loesning-537/

Harvard style: Charlotte Madsen (2012) Dyr eller billig løsning? [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/dyr-eller-billig-loesning-537/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Charlotte Madsen. "Dyr eller billig løsning?" Samling af fag-artikler 23 Aug 2012. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/dyr-eller-billig-loesning-537/>